Cykelpump

Hos tcmcykel.se hittar du alla typer av cykelpumpar, allt från handpumpar till golvpumpar och gaffelpumpar. Generellt sett finns det tre typer av ventiler som vi är vana vid, dessa är: Cykelventil (även kallad Dunlopventil), bilventil (även kallad Schraderventil) och Racerventil (även kallad Prestaventil). De flesta pumpar i vårt sortiment passar till alla tre ventiltyper.
Filtrera (0)

Cykelpump för alla typer av ventiler

I vårt sortiment hittar du alla typer av cykelpumpar. Allt från Golvstående pumpar till handpumpar, dom flesta av pumparna i vårt sortiment passar dessutom alla tre ventilsorter. Vi har pumpar från de flesta kvalitetstillverkarna, som exempelvis Zefal, Blackburn, Specialized och Crank Brothers.

Cykelpump för olika ventiltyperDet finns idag tre olika ventiltyper på marknaden: Racer-, Bil- och Cykelventil. Dessa kallas även för Presta-, Schrader- och Dunlopventil. Vi förstår att detta kan verka snurrigt! Men dom flesta av våra cykelpumpar passar till alla tre ventiltyper. En cykelpump har oftast två munstycken, det större hålet är avsett för bilventiler medan det mindre hålet fungerar till både racer- och cykelventiler.

Golvstående cykelpumparAlla cyklister behöver ha en golvstående cykelpump hemma. Dessa pumpar har en manometer så att du enkelt kan pumpa ditt däck till det rätta trycket. Du får även i mer luft per pumptag än vad du får med en handpump.

HandpumparEn handpump har fördelen att den är liten, och därmed enkelt kan tas med ut på cykelturen, antingen i fickan eller fastmonterad på cykeln. Dessa pumpar klarar oftast att få i relativt höga tryck, men du behöver självklart jobba mer då luftvolymen är mindre.