1. Hem
  2. Cykeltillbehör
  3. Backspegel cykel

Backspegel cykel

En backspegel till cykel gör att du ser bakåt

En backspegel är ett utmärkt tillbehör för dig som vill se bakåt på ett enkelt sätt samtidigt som du cyklar. Det finns olika typer av backspegelar som antingen monteras på styret, på handtaget eller på hjälmen. Med en backspegel får du bra uppsyn runt och bakom cykeln, och slipper vrida på huvudet för att se bakåt.

Montera backspegel på cykel

Det finns många typer av backspegel till cykel, men vanligast är en backspegel som sitter monterad på styret. Dessa sitter monterade med ett stag innanför eller utanför handtaget, och med hjälp av en skruv klämmer du fast backspegeln på cykeln styre. Det finns även inbyggda backspeglar i handtaget, samt backspeglar som fästs i hjälmen. Alla våra backspeglar är enkla att montera.

Placera din backspegel på vänster sida

Din backspegel bör placeras på vänster sida av cykeln, eftersom du i regel cyklar på höger sida. Då ser du vad som händer på utsidan om dig, och kan undvika att svänga ut framför en bil eller an annan cyklist. Det bästa är dock att även ha en backspegel på höger sida, men om du ska välja så rekommenderar vi vänster i länder där det är högertrafik som i de flesta länder i Europa..

Tillagd i varukorgen