1. Hem
  2. Personlig Utrustning
  3. Skydd
  4. Överkroppsskydd MTB

Överkroppsskydd MTB

Ett bra överkroppsskydd är otroligt viktigt vid tuffare cykling som enduro eller downhill. Detta skyddar både yttre delar av kroppen och de inre organen, och du kommer tacka dig själv att du investerat i ett bra överkroppsskydd den dagen du råkar ut för en ordentlig krasch.


Här finns fler Skydd:

Armbågsskydd MTB
Knäskydd MTB
Ryggskydd MTB
Crash Pants MTB
Cykelskydd barn
Tillbehör cykelskydd

Vad är överkroppsskydd MTB?

Det finns flera typer av överkroppsskydd MTB. De kan vara utformade som västar, jackar, tröjor eller T-shirts. Gemensamt för alla enligt vår definition är att dem skyddar överkroppens mest utsatta delar mot skador, det vill säga bröst och rygg. En del täcker även axlar och armar.

Viktigt att tänka på vid köp av överkroppsskydd MTB

Vid köp av överkroppsskydd MTB är det absolut viktigaste att du får ett skydd som sitter stabilt och bra på din kropp. Skydden delas in i olika storlekar beroende på märke, där vissa har Small/Medium/Large storlekar med andra delas in efter kroppslängd. För att du ska känna dig trygg med ditt köp av överkroppsskydd för MTB hos oss erbjuder vi alltid öppet köp så att du kan returnera skyddet om det inte passar. Läs mer i våra köpvillkor.

Överkroppsskydd för cykel passar fler sporter

Överkroppsskydd för cykel kan även användas till andra typer av aktiviteter som motocross, snöskoter, motordriven enduro med mer. De är dock anpassade för att användas för just cykling, och därmed är skyddsnivån kontra rörligheten och ventilationen anpassad för just detta. Renodlade skydd för motocross har ofta lite högre säkerhet men högre vikt, sämre rörlighet och mindre ventilerade. Dessa skydd som egentligen är anpassade för cross kan naturligtvis användas som överkroppsskydd MTB för att köra downhill eller enduro i.

Tillagd i varukorgen