1. Hem
  2. Cykeltillbehör
  3. Cykellampor

Cykellampor

Cykellampor är något som i princip alla som äger en cykel är i behov av. Det du ska tänka på när du väljer typ av cykellampa är hur mycket ljusstyrka du verkligen behöver då det är stor skillnad på brinntiden beroende på effekten. Absolut mest energieffektiv är ljusdioderna eller led som de också kallas. Dessa finns allt ifrån enkla citybelysningar som bara visar din position till superstarka lyspaket som lyser upp en kolsvart skogsstig.
Filter
Sortera på:
151 produkter
Du har sett 1 - 60 av 151 produkter

Cykellampor

Att använda cykellampor är en självklarhet i ett land som Sverige där det är väldigt mörkt stora delar av året. Att montera fram- och baklampa på din cykel är nödvändigt både ur ett säkerhetsperspektiv och ett legalt perspektiv, det är nämligen olagligt att cykla utan cykellampor på din cykel.

Cykellampor för olika ändamål

Om du vanligtvis cyklar i stadsmiljö som är upplyst av gatubelysning räcker det med en enkel baklampa och en framlampa som ligger upp till 200 lumen, i denna miljö rekommenderar vi att du använder blinkfunktionen på baklampan då det är lättare att urskilja från stadens övriga belysning som ofta är statisk. Om du däremot cyklar långa sträckor och delar vägen med bilister så bör du välja en något starkare framlampa som gör att du syns på längre avstånd och en baklampa som även lyser åt sidan och inte bara bakåt (så kallad 90 graders spridningsvinkel). Oavsett om du söker en stark cykellampa för mountainbikecykling eller en enklare modell för din barn så hittar du det hos tcmcykel.se
Tillagd i varukorgen