1. Hem
  2. Personlig Utrustning
  3. Cykelryggsäckar och midjeväskor

Cykelryggsäckar och midjeväskor

Cykelryggsäck för alla tillfällen

Det finns många olika typer av cykelryggsäckar. Dels finns det små vätskeryggsäckar för träning och tävling, och dels stora för bikepacking eller pendling, samt så klart allt däremellan. Det som kännetecknar en cykelryggsäck är generellt passformen, att den är gjord för att sitta bra på ryggen i den position du har på ryggen då du cyklar. De flesta har även ställbara remmar samt ett spänne på bröstet eller runt midjan där du så att ryggsäcken ska sitta stabilt.

Filter
Sortera på:
126 produkter
Du har sett 1 - 60 av 126 produkter

Cykelryggsäck pendling

Om du letar efter en cykelryggsäck till pendling finns det flera saker att ta hänsyn till. Dels behöver ryggsäcken vara tillräckligt stor för att rymma allt du behöver ha med dig. Den bör dock inte vara för stor, eftersom du inte vill ha den klumpig eller onödigt tung. Sen behöver ryggsäcken vara anpassad efter vad du ska ha i den. har du ofta med dig en dator kanske du behöver en cykelryggsäck med laptop-ficka, till exempel. Avslutningsvis ska väskan naturligtvis vara snygg, så att du vill använda den!

Cykelryggsäck dator

Om du pendlar eller ofta har med dig en dator till jobbet så behöver du en cykelryggsäck med en ficka för dator, en så kallad laptop-ficka. Dessa är väldigt smidiga och förhindrar att din dator blandar sig med med övriga saker och tar skada. Det gör även att datorn och dess vikt hamnar närmare ryggen, där den skyddas från väta och gör den lättare att bära. Datorfickan passar även utmärkt till att förvara böcker, papper, dokument och liknande viktiga saker som du inte vill lägga löst i väskan.

Cykelryggsäck vattentät

Vill du slippa ha blöta saker även i sämre väder är den en vattentät cykelryggsäck du behöver. Dessa håller dina saker torra och gör så att den inte blir förstörda. Om du inte vill kosta på en vattentät ryggsäck kan du även stoppa sakerna i en plastpåse direkt i din vanliga cykelryggsäck. Ett annat alternativ är att köpa ett överdrag till din cykelryggsäck, som du kan dra över då det är dåligt väder för att skydda ryggsäcken och innehållet mot fukt.

Cykelryggsäck MTB

En cykelryggsäck till MTB eller mountainbike är gjord för att sitta bra på ryggen även när du kör hårt eller i teknisk terräng. Därför är det normalt justerbara remmar och spännen även framtill över bröstet och/eller midjan på dessa ryggsäckar. Cykelryggsäckar för MTB är tillverkade i slitstarkt material och har ofta flera fack. En del är även utrustade med en väskeblåsa, inte sällan med en slang så att du kan dricka ur dem medans du cyklar.
Tillagd i varukorgen