1. Hem
  2. Cykeltillbehör
  3. Barends

Barends

Barends ger dig möjlighet att kunna flytta runt händerna på ett bättre sätt och på så vis få en mindre statisk position när du cyklar. Barends kan även skrivas Bar-Ends, och är lämpliga både på mountainbike och hybrid/trekkingcykar. Dimensionen på klämmen som monteras på styret är standardiserad och således passar våra Bar-Ends på alla typer och fabrikat av styren. Här kan du se ett urval av våra populäraste modeller.

Montera barends på cykel

Barends är enkla att montera och sitter i regel fast med en skruv som gör att de kläms fast runt styret. Skruven lossar du och drar enkelt åt med en insexnyckel eller en torxnyckel. Eftersom måttet är standardiserat passar många barends en bred mängd av styren. Vissa barends sitter ihop med handtaget, och då byter du bara ut handtaget som sitter original på din cykel.

Barends avlastar händer och handleder

Med ett par bra barends kan du avlasta dina händer, armar och händer från trycket som blir mot styret, då du kan få en mer naturlig vinkel på händerna. Detta upplever många som skönt och inte minst vid längre cykelturer kan det vara skönt att ändra position på händerna med jämna mellanrum. När du har dina händer placerade på dina barends får händerna en vinkel som mer liknar den de har när de är avslappnade, och därför kan barends även vara bra att testa för dig som har problem med handleder, axlar eller nacke.

Tillagd i varukorgen