1. Hem
  2. Cykeltillbehör
  3. Olja, fett & smörjmedel

Olja, fett & smörjmedel

I vårt smörjmedelssortiment hittar du ett brett utbud av allt från kedjeoljor till fett och bromsoljor. På TCM jobbar vi endast med kvalitetsprodukter, för att vi av erfarenhet vet att det förlänger livslängden på din cykel! Vi erbjuder ett stort utbud av kvalitetsprodukter från bland annat Weldtite, Muc-Off, Pedros, Star Blue och Squirt Lube.
Filter
Sortera på:
111 produkter
Du har sett 1 - 60 av 111 produkter

Underhåll av din cykel

Att underhålla - till exempel tvätta och smörja kedjan - är A och O när det kommer till att förlänga livslängden på din cykel och dess komponenter! Genom att använda rätt olja på rätt ställe och hålla cykeln ren minskas slitaget avsevärt och du kommer kunna cykla många fler mil innan det är dags att lämna in din cykel för service.

Våt eller torr olja på kedjan?

Olika oljor har olika egenskaper och lämpar sig bäst för olika förhållanden! En enkel tumregel är: Torr olja för torra förhållanden, våt olja för blöta förhållanden. En torr kedjeolja blir inte klibbig, därav fastnar inte smutsen och vägdammet på kedjan - perfekt för solskenscyklisten. En blöt kedjeolja har bättre vidhäftning på kedjan och sköljs inte bort när man cyklar i blöta förhållanden, därav klarar den av att smörja drivlinan även när man cyklar ute i en lerig skog, eller vid störtregn. Däremot blir en våt olja oftast klibbigare och drar åt sig mer smuts vilket gör att den kräver lite extra av dig i form av underhåll och rengöring!
Tillagd i varukorgen