1. Hem
  2. Cyklar
  3. Hybridcykel

Hybridcykel

Hybridcykel, pendlarens bästa vän!

Hybridcykeln är kanske den mest sålda cykeltypen, och hos TCMcykel.se hittar du ett brett utbud av hybridcykelmodeller från kvalitetsvarumärken som Specialized och Corratec. Vi monterar och justerar din nya cykel till perfektion, självklar monterar vi även alla tillbehör som du köper till. Hybridcykeln är en riktig universalcykel, den är lätt och snabb utan att ge avkall på komforten. Din hybrid ger dig enkel och lustfylld motion oavsett om du vill träningscykla, cykelsemestra eller vardagspendla. på TCMcykel.se hittar du både hybridcyklar som har förmonterade stänkskärmar, pakethållare, belysning och stöd. Du hittar också modeller som inte har något av detta förmonterat, men låt inte detta begränsa ditt val! Det går att montera stänkskärmar, pakethållare, belysning och stöd på alla våra hybrider. Vi hjälper dig självklart att montera detta i samband med att vi packar din cykel.

Vilken hybridcykel ska jag välja?

Vi brukar dela in hybridcyklar i två stycken underkategorier: Racerhybrider och Trekkinghybrider. Racerhybriden har stel gaffel och släta däck, den lämpar sig därför bra för cykling på asfalterade vägar och finare grusvägar. Racerhybriden är lätt och vridstyv. Trekkinghybriden har något grövre däck och dämpad framgaffel och lämpar sig därför bättre för dig som vill kunna cyklar på dåliga grusvägar, eller helt enkelt uppskattar bekvämligheten från den dämpade gaffeln. Vill du veta mer om hybridcyklar kan du scrolla längst ner på sidan!
Filter
Sortera på:
207 produkter
Du har sett 1 - 60 av 207 produkter

Hybridcykel

Hos TCMcykel.se har vi ett stort utbud av hybridcyklar! Vi jobbar med kvalitetsvarumärken som Specialized och Corratec, och när du navigerar i vår kategori för hybridcyklar så har vi redan gjort grundjobbet åt dig! Vi jobbar endast med kvalitetstillverkare och modeller som håller rätt nivå för att använda i Sverige, för självklart är det så att våra nordiska förhållanden ställer särskilda krav på din hybridcykel.

En hybridcykel är precis vad det låter som!

Man skulle kunna beskriva en hybridcykel som en blandning mellan en mountainbike och en landsvägscykel, det bästa av två världar med andra ord! Från racercykeln har hybridcykeln fått delar av sin geometri samt de smala och snabba däcken. Från mountainbiken så har den fått sitt raka styre och större hjuldiameter. Vi brukar generellt sett dela in hybridcyklar i två underkategorier: Racerhybrid och Trekkinghybrid. Racerhybriden är en typ av hybridcykel som är avsedd primärt för cykling på asfalterade vägar och fina grusvägar. Den är vridstyv och lätt, därmed har den väldigt fina köregenskaper på fina underlag och upplevs som väldigt responsiv och snabb. En racerhybrid passar väldigt bra som pendlarcykel i stadsmiljö eller kring städerna, där underlaget oftast är fint. Trekkinghybriden är en hybridcykel som har något grövre däck och en dämpad gaffel. Detta gör att Trekkinghybriden passar väldigt bra för dig som bor på landet eller i norra delarna av Sverige där det kan vara isigt och ojämnt underlag. Trekkinghybriden passar även dig som prioriterar bekvämlighet, exempelvis när du kör utför trottoarkanter och liknande inne i stan, då kommer den dämpade framgaffeln väl till pass! Men självklart är det också så att denna cykel är tyngre än racerhybriden. Oavsett vilken hybridcykel du väljer så kan du vara säker på att den kommer att vara snabb och lättrullad, men också väldigt bekväm. Hos TCMcykel.se hittar du exempelvis hybridcyklar från den Amerikanska kvalitetstillverkaren Specialized! En mycket populär serie hybridcyklar från just Specialized är Sirrus, denna modell finns i flera olika prisnivåer från 5 000 kr upp till 25 000 kr. Vad som gör Sirrus unik är dess höga styrhuvud, att styrhuvudet är högt medför att du får en väldigt upprätt sittställning. Trots detta är cykeln väldigt lättrullad och sportig.

En hybridcykel är en ultimat pendlarcykel

Bland både inbitna cykelpendlare och nybörjare så är hybridcykeln väldigt uppskattad. Vad som gör en hybridcykel till en väldigt bra pendlarcykel är den är lätt, stabil och har en bekväm sittställning. Det går för all del att använda en cykel med bockstyre (exempelvis en cyclocross) till cykelpendling, men många uppskattar det raka styret då det är något mer praktiskt i stadsmiljö. Vad det gäller vintercykling så passar också det raka styret något bättre än bockstyret, då det ger mer stabilitet och kontroll. En annan stor fördel är att en hybridcykel alltid går att utrusta med skärmar och pakethållare, då det finns förborrade hål.

Köpa hybridcykel online hos TCMcykel.se

Du kan alltid känna dig trygg när du köper din hybrid cykel online hos TCMcykel.se. Din nya hybridcykel monteras och leveransservas alltid av någon av våra professionella mekaniker för att sedan packas och emballeras omsorgsfullt. Din nya cykel levereras alltid hem till din dörr fraktfritt och det enda du behöver göra är att sätta styret rakt, montera på framhjulet och skruva fast pedalerna! Alla tillbehör som du beställer samtidigt som din cykel monteras på i samband med att vår verkstad leveransjusterar din hybridcykel. Oavsett om du väljer att köpa stänkskärmar, pakethållare eller ett bygellås till din cykel så kommer allting alltid monterat och klart.
Tillagd i varukorgen