1. Hem
  2. Cyklar
  3. Elcykel

Elcykel

Elcykel är effektivt och roligt! Elcyklar har exploderat på den europeiska marknaden och så även i Sverige. En elcykel ska inte förväxlas med en elmoped, här är det du själv som trampar och elmotorn assisterar, ju högre belastningen blir desto mer hjälp får du från motorn. Tyvärr har marknaden översvämmats med många för billiga och rent av dåliga modeller, en bra elcykel med vettig batteri- och motorteknik är inte billig. I vårt sortiment hittar du elcyklar från Corratec, Batavus, Specialized och Lapierre mfl. Varumärken med stor kunskap och som har teknisk support och reservdelar för alla modeller, alltid.


Se alla cyklar

Filter
Sortera på:
851 produkter
Du har sett 1 - 60 av 851 produkter

Elcykel med olika drivsystem

Elcyklar finns i många olika varianter, man kan dock dela in dessa i två olika kategorier. Navmotor och mittmonterad motor. Cyklarna med navmotor är generellt sett något billigare och motorn sitter i navet (oftast fram), dessa cyklar har oftast cykeltillverkarens egna mjuk- och hårdvara. Det finns hundratals cykeltillvekare som använder sig av navdrift, vi jobbar dock endast med Batavus i detta segment. Anledningen till detta är att Batavus har en seriös importör med reservdelar på svenskt lager och svenskspråkig support. Detta är en nödvändighet för att vi ska kunna leverera en seriös support till våra kunder. Elcyklar med mittmonterad motor har ofta en högre prislapp, och en extern leverantör i form av exempelvis Bosch, Yamaha eller Brose. Driften på dessa cyklar kan ofta upplevas som mer mjuk och dynamisk i jämförelse med de navdrivna cyklarna. Eftermarknaden är också mycket stabil och de flesta seriösa verkstäder kan serva och reparera dessa system.

Olika typer av elcykel

Precis som vanliga cyklar finns också elcyklar i olika varianter, allt från Mountainbikes till Hybrider och Standardcyklar. När du väljer elcykel behöver du först fundera över vad elcykeln ska användas till. Ska du exempelvis pendla till och från jobbet så passar en hybrid- eller standardcykel bra. Är du istället ute efter att få roliga dagar i skogen på helgen ska du naturligtvis kolla på el Elmountainbike.

Hur fort går en elcykel?

25 km/h är den lagstadgade högsta tillåtna hastigheten för vanliga oregistrerade elcyklar i Sverige. Det går dock att cykla snabbare än 25 kilometer i timmen, men motorn slutar att hjälpa till vid 25 km/h. Utöver detta får du göra jobbet själv. På en finare elcykel finns det normalt inget extra motstånd från motorn när du cyklar snabbare än 25, men på billigare elcyklar kan det gå tyngre. Det finns elcyklar som går snabbare, exempelvis Specialized Vado 6.0, men dessa behöver då vara registrerade för att få framföras i trafiken.

Hur trimmar man en elcykel?

Det är ingen hemlighet att vissa trimmar sina elcyklar. Det görs på flera sätt, alltifrån att ändra hjulstorleken till att stoppa i en trim-box eller flytta eller byta ut magneten. Detta är inget vi som försäljare av elcyklar står bakom då det dels är olagligt att använda en trimmar cykel i trafiken, och dels att garantierna från dem flesta märken försvinner om cykeln trimmas.

Hur mycket träning ger en elcykel?

Att elcyklar inte skulle ge någon träning är en myt. Alla som cyklar el-MTB i skogen vet hur jobbigt det är, och även efter vägen kan det vara jobbigt. Det går bara snabbare, och är i många fall roligare! Vi märker tydligt att människor som köper en elcykel cyklar mer än människor som köper vanlig cykel utan motor. Elcykel behöver dock inte vara jobbigt, om du bill ta det lugnt så är det inga problem idag med de starkaste elcyklarna att cykla uppför ett berg utan att ens bli andfådd.

Hur länge håller ett batteri till en elcykel?

I genomsnitt kan man säga att ett batteri till en elcykel håller åtminstone 1000 laddningar. Livslängden skiljer sig mycket mellan olika tillverkare, där billigare elcyklar generellt har kortare livslängd, medan elcyklar av finare kvalitet håller betydligt längre.

Hur länge räcker batteriet på en elcykel?

Ett vanligt elcykelbatteri räcker normalt mellan 5-15 mil. Det skiljer mycket mellan olika tillverkare och beroende på vilken terräng du cyklar i, hur mycket du väger och hur snabbt du cyklar.
Tillagd i varukorgen