Cyklar

Här hittar du vårt kompletta utbud av cyklar!

Det spelar ingen roll om du letar efter din nya moutainbike, hybridcykel, racer, barncykel eller elcykel. I vårt sortiment kommer du att hitta det du söker! Vi säljer bara cyklar från kända kvalitetstillverkare som Specialized, Cannondale, Merida, Lapierre och Corratec mfl.

Vi säljer endast cyklar som vi själva skulle vilja använda, och när du navigerar i vårt utbud kan du känna dig säker på att alla cyklar, oavsett prisnivå håller en jämn och hög nivå.

Filter
Filtrera: Återställ
1027 produkter - 0 filter valda
Stäng Återställ Använd
Filtrera (0)

Cyklar online hos TCM

I vårt enorma utbud av cyklar kommer du garanterat hitta något för just dig! Vi har sålt cyklar i mer än 20 år, och är en av Landets mest välrenommerade cykelhandlare, med omfattande E-Handel och två fysiska butiker i Tyresö och Söderhamn.

Olika typer av cyklarVi har alla typer av cyklar, allt från 12" barncyklar till tävlingscyklar i full kolfiber.

Mountainbike

När du letar efter en ny mountainbike behöver du ta ställning till både dämparsystem och hjulstorlek. Mountainbikes för vuxna finns idag med två olika hjulstorlekar, 29" och 27,5". Den mest vanliga och optimala storleken för de flesta vuxna är 29", de stora hjulen gör att du med självförtroende enkelt kan ta dig fram över rötter och stenar och cykeln rullar lätt och snabbt. Till ungdomar är 27,5" en bra hjulstorlek, så länge du väljer en liten ramstorlek kan ungdomar från ca 140cm och uppåt använda cyklar med 27,5" hjul.

En annan kategori av mountainbikes där 27,5" hjul är vanligt är Downhillcyklar och vissa Trailcyklar. Detta beror på att cyklister inom dessa segment uppskattar att cyklarna blir smidiga och styva att hantera i mycket höga farter eller teknisk terräng.

Mountainbikes finns både som fulldämpade varianter och sä kallade hardtails (dämpning endast fram). Som instegscykel eller för dig som kör relativt oteknisk terräng fungerar en hardtail bra. Dessa cyklar är lätta och kräver mindre underhåll än en fulldämpad cykel. De fulldämpade cyklarna passar dig som vill ta mountainbikeintresset till nästa nivå! Dessa cyklar tar sig fram bättre i teknisk terräng och är generellt sett mer komfortabla än hardtails.

Hybridcyklar

En hybridcykel är en cykel som är avsedd för att användas på asfalt eller fina grusvägar. Den har 28" hjul och rakt styre vilket gör att den exempelvis passar väldigt bra som pendlarcykel. Den lätta fina ramen kombinerat med 28" hjul gör att du snabbt och smidigt tar dig fram, samtidigt som det raka styret ger dig kontroll och självförtroende i stadstrafiken. Hybridcyklar har oftast aluminiumram och det går enkelt att köpa till skärmar och pakethållare (som vi självklart monterar åt dig i samband med att vi packar din cykel). Det finns även hybridcyklar som har kolfiberram, dessa blir ännu lättare och styvare än aluminiumcyklarna. Nackdelen är att det oftast inte går att montera pakethållare, skärmar går däremot bra!

Landsvägscyklar

En landsvägscykel är till för att användas på asfalterade vägar. Cyklarna är extremt lätta och vridstyva och är till för dig som tränar eller tävlar på seriös nivå. En landsvägscykel har en ram tillverkad i aluminium eller kolfiber och kan vara utrustad med både klassisk fälgbroms eller skivbroms. Skivbroms har kommit på senare år och förutsätts vara det framtida systemet på alla landsvägscyklar, detta på grund av systemets bromskraft och pålitlighet.

Cyklar från TCMNär du köper din nya cykel av oss på TCM kan du lita på bra service och support i samband med ditt köp. Om du behöver hjälp och rådgivning i samband med ditt köp så är du självklart alltid välkommen att kontakta oss via telefon eller mail!

Alla våra cykelkategorier:

Barncykel

BMX

Cyclocross och Gravelbike

Hybridcyklar

Landsvägscyklar

Mountainbike

Standardcyklar

Elcyklar

Webbdesigna.se