Mountainbike

Hos TCMcykel.se hittar du ett hett utbud av noga utvalda kvalitetsmodeller från kända varumärken som Specialized och Corratec. Oavsett om du letar efter en instegsmountainbike för Cykelvasan eller en ny All Mountain för söndagsturerna i Hellas så kommer du att hitta det du söker i vårt sortiment.

Mountainbike från Specialized

Om du är ute efter en cykel från den Amerikanska kvalitetstillverkaren Specialized så har du hittat helt rätt! Hos oss på TCMcykel.se hittar du ett av Sveriges mest kompletta utbud av mountainbikes från Specialized! Vi har en lång relation till varumärket och är en av landets äldsta återförsäljare av Specialized. Det spelar ingen roll om du är ute efter en ny Rockhopper eller en S-Works Epic, hos oss kommer du hitta det just du är ute efter! När du beställer din nya Specialized hos TCMcykel.se kan du vara säker på att vi har leveransjusterat och packat din cykel med en stor portion kärlek, och självklart kommer cykeln fraktfritt hem till din dörr!

Prisvärd mountainbike från Corratec

Corratec är en passionerad cykeltillverkare från södra Tyskland, vi erbjuder Corratec mountainbikes med riktigt bra komponentstandard till prisnivåer som gör din plånbok glad! Letar du efter en ny prisvärd Hardtail till Cykelvasan så kan vi rekommendera dig att spana in vårt sortiment från Corratec. Anledningen till att vi kan erbjuda grymma priser på just cyklar från Corratec beror på att vi köper dessa cyklar direkt från tillverkaren och kapar därmed ett onödigt led, nämligen distributören. Detta innebär mer cykel för pengarna till våra kunder, vilket gör oss glada!
Filtrera (0)

Mountainbike

Hos TCMcykel.se hittar du ett stort utbud av mountainbikes från kvalitetstillverkare som Specialized och Corratec. I vårt utbud hittar du allt från billiga mountainbikes för ungdomar till tävlingscyklar för elitcyklister! Moutainbike är vår absolut mest sålda cykelkategori, och det är kanske inte så konstigt med tanke på mountainbikens breda användningsområde. Denna cykelkategori passar nämligen bra oavsett om du vill ha en cykel för rekreation ute på grusvägarna, cykla på stigarna runt ditt lantställe eller helt enkelt vill göra en så bra tid som möjligt på Cykelvasan.

Ska jag välja en fulldämpad mountainbike eller en Hardtail?Vi brukar generellt sett dela in mountainbikes två kategorier: Fulldämpad och Hardtail. En hardtail lämpar sig väldigt bra som instegscykel för dig som är ny på mountainbike eller för dig som mestadels kör i fin terräng och vill ha en lätt och snabb cykel. En fulldämpad cykel har som namnet antyder en dämpad framgaffel, samt en bakdämpare. En fulldämpad moutainbike är (av förklarliga skäl) oftast lite dyrare än en hardtail. Denna cykel passar om du vill kunna köra i lite tuffare terräng, eller om du bara är ute efter hög komfortfaktor.

Om du exempelvis ska köra din första Cykelvasa eller bara vill ha en bra kvalitativ mountaibike för söndagsturerna skulle vi rekommendera dig att spana in Corratec´s X-Vert serie! Om du istället letar efter en fulldämpad hoj utan kompromisser skulle vi råda dig att kolla in vårt sortiment från Specialized.

Priserna varierar mycket på mountainbike, vilken nivå behöver jag köpa?En moutainbike har en relativt komplex konstruktion och det är många detaljer att hålla koll på. Den mest grundläggande skillnaden är som vi tidigare pratat om dämpningen (fulldämpat eller hardtail). En bra Hardtail för dig som vill börja cykla lite mer aktivt och träna kostar ungefär från 7 000 kr och uppåt. Men självklart så duger en moutainbike för 5 000 kr för ditt barn som bara vill cykla till och från skolan och hockeyträningen. Vad gäller fulldämpad cyklar så bör du se till att ha en budget på 20 000 kr och uppåt för att få en kvalitativ mountainbike.

Det är framförallt tre saker som du behöver ha koll på om du vill börja cykla lite mer seriöst i skogen, dessa är:

Framgaffel

På denna typ av mountainbikes finns framförallt två olika typer av framgafflar. Dels den mekaniska gaffeln som är utrustad med en fjäder inne i gaffelbenet. Dels den luftdämpade som pumpas upp till önskat lufttryck med en gaffelpump. För dig som vill börja cykla lite mer seriöst i skogen så skulle definitivt rekommendera en luftdämpad gaffel. Till ditt barn som endast cyklar till och från kompisar så gör självklart den mekaniska gaffeln jobbet!

Bromssytem

Alla seriösa tillverkare av mountainbikes sätter idag skivbromsar på sina cyklar. Det finns två olika typer av skivbromsar: mekaniska- och hydrauliska skivbromsar. Om du vill använda cykeln som ett träningsredskap behöver du ha den hydrauliska, men för vardagsbruk fungerar den mekaniska bra.

Växelsystem och drivlina

Alla våra mountainbikes är utrustade med växelkomponenter från Sram eller Shimano. Det du bör hålla ögonen öppna för när du letar efter en ny mountainbike är nivån på framförallt bakväxeln. En bra växelnivå för den seriöse mountainbikecyklisten är Shimano Deore och uppåt för Shimano, eller Sram NX/GX och uppåt för Sram.

Mountainbike 29 Tum

Mountainbike 27,5 Tum

Specialized Rockhopper