1. Hem
  2. Cyklar
  3. Cyclocross

Cyclocross

Cyclocross - roligare tävlingsform är svår att hitta

Cyclocross är i grunden racercyklar men som är gjorda för lite tuffare tag. Det innebär att dem är utrustade med bockstyre men med lite bredare grövre däck n en landsvägscykel. Denna tävlingsform är väldigt stor ute i världen men det går naturligtvis precis lika bra att använda en cyclocross till alltifrån träning till motionscykling eller pendling. På vissa cyclocrosscyklar kan man montera ännu bredare däck, skärmar, pakethållare etc men det finns även en cykeltyp som kallas Gravelbike som är anpassad för detta.


Se alla cyklar

Filter
Sortera på:
29 produkter
Du har sett 1 - 29 av 29 produkter

Cyclocross online hos TCMcykel.se

Hos TCMcykel.se finner du ett tilltalande sortiment av Cyclocross och Gravelbike, oavsett om du letar efter din nya tävlingscross eller en Gravelbike för pendling till och från jobbet så kan du vara säker på att hitta det du söker i vårt sortiment!

Cyclocross eller Eller Gravel? Vad är egentligen skillnaden?

Detta är en fråga som många ställer sig, och vi på TCMcykel.se kan verkligen förstå att det är svårt få grepp om vad som är skillnaden på dessa två cykeltyper! Vi ska göra vårt bästa för att göra dig klokare: Cyclocross Cyclocross är från början en tävlingsform som är väldigt populär i bland annat Belgien och Holland. Cyklarna som används för denna tävlingsform kallas även dessa för just Cyclocross. En Cyclocross har bockstyre och ett design som liknar en klassisk racer, men skiljer sig på sätt att den har utrymme för bredare däck med grövre mönster, samt att en modern Cyclocross alltid har skivbroms. Även geometrin skiljer sig på sätt att en Cyclocross har en högre markfrigång och ett rakare överrör, vilket genererar en något mer aggressiv sittställning. I många fall används Cyclocrossen även till cykelpendling, vilket den lämpar sig väldigt väl för. En cyclocross med aluminiumram har ofta förborrade hål för infästning av skärmar och pakethållare. Gravelbike En Gravelbike har liksom Cyclocrossen utrymme för bredare och grövre däck och självklart har den även skivbroms. Den skiljer sig främst från Cyclocrossen genom att den har en något "snällare" geometri, med detta menar vi att markfrigången är något lägre, samt att styrhuvudet är högt och överröret något mer lutande än på Cyclocrossen. Allt som allt medför detta att en Gravelbike ofta upplevs som väldigt bekväm samt att åkegenskaperna mer liknar en landsvägscykel. En Gravelbike kan på många sätt beskrivas som en cykel som har känslan av en landsvägscykel men där du har möjlighet att ha lite grövre däck. Självklart så lämpar den sig också väldigt väl för cykelpendling.

När du köper din Cyclocross online hos TCMcykel.se

När du shoppar din nya Cyclocross eller Gravelbike hos oss så kan du räkna med att du alltid oavsett prisnivå får det bästa för pengarna! Om du letar efter en ny pendlarcykel skulle definitivt rekommendera dig att kika närmre på vårt sortiment från Corratec, letar du istället efter en renodlad tävlingscross att sladda runt på tävlingsbanorna med så rekommenderar vi dig att ta en närmre ditt på Crux-serien från Specialized. Oavsett vad du är ute efter och beställer av oss så kan du känna dig säker på att vi alltid leveransjusterar och monterar alla tillbehör som du lägger i samma order som din nya cykel. Självklart levereras din nya Cyclocross fraktfritt ända hem till din dörr!
Tillagd i varukorgen