Filter
Sortera på:
0 produkter
Visar 1 - 0 av 0 produkter

Barncykel från TCM

På TCMcykel.se hittar du ett noga utvalt sortiment av barncyklar som håller hög kvalitet och högsta möjliga säkerhet! Vi säljer barncyklar från Specialized och Corratec, som båda är kvalitetstillverkare av säkra barncyklar.

Vad ska man tänka på vid köp av barncykel?

Det vanligaste misstaget föräldrar gör när dom köper ny barncykel är att köpa en för liten cykel. Moderna barncyklar är tillverkade med relativt små ramar, detta gör att man kan välja en större hjulstorlek än vad som tidigare varit möjligt. Detta är mycket positivt för ditt barn, då större hjul innebär att cykeln rullar bättre och får bättre åkegenskaper. Det näst vanligaste misstaget föräldrar gör att förutsätta att barnet behöver ha fotbroms. På 12"-16"-cyklar kan det absolut vara en bra idé att ha fotbroms, men så fort barnen går upp på 20" så är dom mogna att hantera en cykel med endast handbroms. Det är dessutom betydligt säkrare för barnet att lära sig använda handbroms på ett korrekt sätt i tidig ålder. Risken med att låta sina barn använda fotbroms upp i för hög ålder är att dom inte lär sig använda handbroms, om sedan kedjan hoppar av i en utförsbacke så kan det vara svårt för barnet att reflexmässigt använda handbromsen.

Vilken tum och storlek på barncykel?

Barn under ca 95 cm bör ha en cykel med hjulstorlek 12 tum. Kids mellan ca 95 cm till 110 cm ska ha 16 tum, och 108 cm till 125 cm går på 20 tum. Från ca 123 till 140 cm passar 24 tum, och från 140 och uppåt är det 27,5 Tum som gäller. Detta är generella mått, och det kan skilja sig mellan olika tillverkare.
Tillagd i varukorgen