1. Hem
  2. Cykeldelar
  3. Drivlina
  4. Kedjor

Kedjor

När du ska köpa en ny kedja är det i stort sett en sak du ska ta hänsyn till - hur många drev som finns bak på din cykel. Det som skiljer kedjorna åt är bredden (ju fler växlar den är avsedd för, desto smalare är den).

Det finns billiga och dyra kedjor, det som går hand i hand är att ju dyrare kedjan är desto mindre väger den. Med det sagt betyder det inte att en dyrare kedja håller längre, utan underhåll är A och O när det kommer till livslängden på din drivlina!

Filter
Sortera på:
99 produkter
Du har sett 1 - 60 av 99 produkter

Kedjor

En cykelkedja kan tyckas vara en trivial produkt, men låt dig inte luras! Vilken kedja du behöver till cykeln beror främst på hur många drev som finns i kassetten. Efter du har räknat dreven väljer du en kedja som är avsedd för samma delning. En kedjas livslängd varierar och beror på faktorer som exempelvis: väder, cyklistens vikt och renhållning. Det bästa du kan göra för att förlänga din kedjas liv är att tvätta och smörja frekvent. Kedjan, kassetten och dreven brukar tillsammans kallas för drivlina. En drivlina slits alltid gemensamt, detta betyder att du ibland kan behöva byta även de andra delarna i drivlinan i samband med ett kedjebyte. Du kan relativt enkelt avgöra huruvida du behöver byta kassett eller drev i samband med ett kedjebyte genom att kedjan ”rappar över” när du lägger belastning på pedalen. Om kedjan ”rappar över” så börjar du med att byta kassetten, om problemet kvarstår så behöver även drev bytas.
Tillagd i varukorgen