1. Hem
  2. Cykeltillbehör
  3. Cykeldator

Cykeldator

En cykeldator borde alla cyklister ha, bara att få ett kvitto på vilken sträcka du faktiskt har cyklat, att få veta exakt hur långt du kört på hela året och att se din medelhastighet är bara exempel på de funktioner som du kan få i en cykeldator.

För dig som tränar lite mer aktivt är det lika naturligt att lägga till pulsfuktion, kadens och GPS för att kunna maximera effekten av ditt träningspass. Vi erbjuder funktionssäkra produkter från kvalitetstillverkare som Garmin, Specialized, BBB med flera.

Filter
Sortera på:
146 produkter
Du har sett 1 - 60 av 146 produkter

Klassiska cykeldatorer

Hos oss hittar du ett brett utbud av klassiska cykeldatorer från tillverkare som BBB och Specialized. En cykeldator fungerar på sätt att du fäster en hjulmagnet (som alltid är inkluderad i paketet) på en av ekrarna i framhjulet. En sensor som du sedan fäster med buntband på ena gaffelbenet känner av data som exempelvis din hastighet, sträcka med mera. Själva datorn fäster du enkelt med tillhörande skruvfäste eller buntband på styret.

En cykeldator kan ha flera olika funktioner. Men alla datorer presenterar den mest nödvändiga datan, som exempelvis fart, medelhastighet, sträcka och tid. Det finns även mer avancerade cykeldatorer som visar höjd, maxfart och andra data som kan vara intressanta att titta på efter din cykeltur.

Cykeldator med GPS

För dig som tar din cykling seriöst eller tränar och tävlar aktivt finns cykeldatorer med GPS-Funktion. Vi jobbar främst med Garmins produkter i detta segment. Dessa datorer kopplar upp sig via GPS och presenterar den aktuella datan i realtid, du kan sedan ladda in detta i din dator eller telefon hemma. Alla Garmins datorer kopplar även automatisk upp sig mot Strava där du kan se kartbilder över ditt träningspass och jämför tider på olika segment med andra cyklister som cyklat samma sträckor tidigare. En cykledator med GPS-Funktion innehåller ofta mer funktioner än en klassisk cykeldator. Du kan till exempel använda pulsband för att analysera din puls under träningspasset, eller koppla din kraftmätare till datorn. Många av dessa cykeldatorer har dessutom en kartfunktion som kan användas i realtid.

Köp din nya cykeldator hos TCM

Oavsett vilken typ av cykeldator du ska köpa så kan du vara säker på att hitta det du söker hos oss. Vi jobbar uteslutande med kända kvalitetstillverkare som BBB, Specialized, Garmin med flera. Om du skulle behöva hjälp med att välja cykeldator är du alltid välkommen att kontakta oss på telefon eller mail för rådgivning!
Tillagd i varukorgen