1. Hem
  2. Cykeltillbehör
  3. Cykelvagn & Barnsits
  4. Cykelsits

Cykelsits

En cykelsits för barn är perfekt när hela familjen ska på utflykt! Med en frammonterad cykelsits sitter barnet mellan dig och styret och är trevligt för barnet som får bättre utsikt över omgivningen. En bakmonterad sits klarar normalt större barn och monteras enkelt på pakethållaren alternativt med hjälp av ett ramfäste.


Vi på TCMcykel.se säljer cykelbarnstolar från varumärken som Hamax, OK Baby och Urban IKI. Vi har även tillbehör och extra fästen till de flesta modellerna.

Filter
Sortera på:
58 produkter
Du har sett 1 - 58 av 58 produkter

Cykelsits för vardagens äventyr

Cykeln blir ett allt mer vanligt transportmedel i vardagen för väldigt många människor. Självklart tycker vi att du ska montera en cykelsits på din cykel. På detta sätt kan ditt barn på ett enkelt sätt följa med på din äventyr i vardagen. Alla våra barnsitsar är självklart godkända enligt de Europeiska kvalitets- och säkerhetskraven EN14344. Barnsitsar finns i tre olika former: Pakethållarmonterade, Rammonterade och Frammonterade. Du hittar alla dessa typer hos TCMcykel.se

Rammonterade cykelsitsar

En rammonterad cykelsits fästs med en box på cykelns sadelrör, du fäster därefter stolen med ett stag i ramboxen. Detta är en smidig lösning som passar de flesta cyklar, och du kan väldigt enkelt montera på och av stolen med ett snabbt handgrepp

Pakethållarmonterade cykelsitsar

Pakethållarmonterade stolar sitter direktmonterade på cykelns pakethållare med ett klämfäste. Denna lösning gör att stolen sitter mycket bra, men det blir i stället lite mer omständligt att montera av den.

Frammonterade cykelsitsar

Dessa stolar monteras på styre/styrstam och du har därmed barnet framför dig när du cyklar. Detta gör att du har bättre uppsikt över barnet samt i vissa fall att barnet känner sig mer tryggt.

Säkerhet när man använder cykelsits

Det finns en del saker att tänka på när du använder en cykelsits. Till att börja med måste du som cyklar ha fyllt 15 år, och barnet bör vara minst 9 månader. Barnets ålder ålder är bara en rekommendation, men du kan ha som regel att barnet ska ha en motorik som kan hantera att du svänger, bromsar osv. Alla barnstolar har en övre gräns för hur mycket barnet får väga, den ligger i princip alltid på 22 kg. Det är mycket viktigt att din cykelsits är korrekt monterad (monteringsanvisning medföljer alla stolar) och att alla skruvar är rejält åtdragna. När cykelsitsen inte används kan det vara en bra idé att förvara den inomhus, detta då vädret påverkar materialets slitage.

Tillagd i varukorgen