1. Hem
  2. Cykeltillbehör
  3. Pedalklossar

Pedalklossar

Här hittar du pedalklossar för alltifrån mountainbike till landsväg, gravel med mer. Det finns pedalklossar i många olika varianter där dem allra vanligaste är Shimano SPD och SPD-SL följt av Look Keo och Look Delta samt Crankbrothers. Pedalklossarna monteras på skorna och gör att du kan klicka fast skorna i pedalerna och på så sätt få bättre känsla och stabilitet, samt inte minst mer kraft genom att du även kan dra uppåt. Du vrider sedan foten för att klicka lös skon från pedalen.

Filter
Sortera på:
43 produkter
Du har sett 1 - 43 av 43 produkter

Pedalklossar mountainbike

Till Mountainbike är Shimano SPD det absolut vanligaste systemet på pedalklossar. Dessa passar till Shimanos mountainbikepedaler samt en rad andra tillverkares pedaler såsom BBB, Garmin mmm. Titta i beskrivningen till dina pedaler vilken typ av pedalkloss (också kallat skoklossar) du ska ha. Utöver SPD är även Crankbrothers skoklossar vanliga som passar Crankbrothers egna pedaler. SPD och Crankbrothers passar samma typ av skor, dvs skor med två eller 4 hål framtill som sitter relativt nära varandra. Om din sko har 4 hål väljer du bara två av dem, eftersom klossarna monteras med två skruvar.

Här hittar du pedalklossar till mountainbike:
- Pedalklossar Shimano SPD
- Pedalklossar Crankbrothers

Pedalklossar landsväg

SPD-SL är den absolut vanligaste typen av skoklossar för landsväg. Dessa finns från en rad olika tillverkare där klossar och pedaler från olika tillverkare är kompatibla med varandra så länge båda är av typen SPD-SL. Två andra vanliga system på landsvägsklossar är Look Delta och Look KEO. Dessa passar samma typ av skor som SPD-SL skoklossar, nämligen skor med tre skruvhål under främre delen av foten.

Här hittar du pedalklossar till landsväg:
- Pedalklossar Shimano SPD-SL
- Pedalklossar Look KEO
- Pedalklossar LOOK Delta

Pedalklossar gravel

På gravelcyklar är SPD den vanligaste typen av pedal och därmed behövs i regel SPD-klossar. Det är dock många som kör gravel även med landsvägsskor, och då ska en passande skokloss för landsväg användas. Det går naturligtvis även att använda en skokloss för landsväg på en MTB och vice versa, så länge man har skor, klossar och pedaler och skor som passar varandra.

Pedalklossar till spinning

I spinningsalar används ofta SPD-klossar. Så om du planerar att använda dina cykelskor till spinning är det sannolikt ett par Shimano SPD-klossar du behöver (det vill säga ej SPD-SL).

Tillagd i varukorgen