1. Hem
  2. Personlig Utrustning
  3. Skydd
  4. Knäskydd MTB

Knäskydd MTB

Knäskydd till cykling i allmänhet och MTB i synnerhet har blivit allt vanligare. Anledningen är att skydden dels blivit bättre på senare år, och dels att fler fått ett större säkerhetstänk. Knäskydd MTB skyddar effektivt mot skador och skrubbsår på knäna, och gör att du kan känna dig säkrare ute på cykeln oavsett om det är i den lokala skogen eller när du kör downhill.


Här finns fler Skydd:

Armbågsskydd MTB
Ryggskydd MTB
Crash Pants MTB
Överkroppsskydd MTB
Cykelskydd barn
Tillbehör cykelskydd

Filter
Sortera på:
15 produkter
Du har sett 1 - 15 av 15 produkter

Varför knäskydd MTB?

Cykelsporten har utvecklats snabbt senaste åren, vilket har gjort att det går snabbare och att krascherna blir både fler och allvarligare. Därför har många cyklister sett fördelarna med att köra med knäskydd MTB. Knäna är oftast det som tar i marken först när du ramlar med cykeln, och därför är det bra att skydda dem. Dels för att undvika benbrott och andra frakturer och allvarliga skador, och dels för att skydda sig från skrubbsår.

Bästa knäskydd MTB

Det som avgör vilket som är bästa knäskydd MTB är hur säkert skyddet är, hur skönt det sitter på knät samt hur bra det andas och ventilerar. Samtliga dessa aspekter är viktiga att ta med i beräkningen då du väljer knäskydd. Därav säljer vi knäskydd från stora etablerade varumärken med högst fokus på att driva utvecklingen på knäskydd framåt. Dessa företag lägger mycket pengar och tid på både forskning och utveckling för att ta fram de absolut bästa knäskydden för MTB.

POC Knäskydd MTB

POC tillverkar flera olika typer av knäskydd till MTB. De har alla olika namn och passar till lite olika typer av MTB cykling.

Olika typer av POC knäskydd MTB

POC delar in sina knäskydd i olika modeller beroende på vad de är tänka att användas till. De enklaste knäskydden kallas POC Joint VPD air Knee och är Sveriges mest sålda knäskydd för MTB. Anledningen till dess framgång är en skön passform, hög säkerhet och bra passform till ett rimligt pris. Nu finns det även en efterträdare till dessa, som kallas POC VPD Ait 2.0 Knee. Dessa har högre säkerhetsklassning än de tidigare. De finaste knäskydden och våra favoriter är POC VPD System Knee. Dessa har väldigt skön passform och andas otroligt bra. De har även hög säkerhetsklassning på Level 2. I mitten fins POC Oseus VPD Knee, som är ett skydd mer anpassat för enduro och downhill.

POC knäskydd för cykel

POC använder den berömda VPD paddingen i sina knäskydd till cykel. Denna är mjuk och formar sig efter kroppen, men blir hård så fort den får en stöt eller utsätts för ett fall och sprider då ut kraften på en större yta. Skyddet har ven inbyggda luftkanaler, för maximal ventilation vilket är uppskattat vid cykling då det blir varmt.

Knäskydd cykel

Förut var det mest barn som använde knäskydd när de cyklade, men tack och lov har detta ändrats. Nu använder alla från amatör till proffs knäskydd, vilket är mycket bra för olycksstatistiken. Vi säljer knäskydd till alla typer av cykling från Sveriges starkaste varumärken som POC, FOX, Evoc och Bluegrass. Fokus ligger på hög säkerhet och skön passform.

Tillagd i varukorgen