1. Hem
  2. Cykeltillbehör
  3. Cykellås

Cykellås

Här hittar du cykellås från kända kvalitetsvarumärken som Abus, Axa, BBB mfl. Om din cykel är låst med ett godkänt cykellås så betyder det att en eventuell stöld täcks av din hemförsäkring. Oftast så är är bygellås, ramlås och vikbara lås godkända av SSF (Svenska Stödskyddsföreningen). Självklart finns även kättinglås som är godkända. Generellt gäller att klassiska vajerlås och så kallade slanglås inte är godkända, men dessa kan med fördel användas som komplement till ett godkänt lås.
Filter
Sortera på:
110 produkter
Du har sett 1 - 60 av 110 produkter

Cykellås

Hos tcmcykel.se hittar du cykellås för alla situationer, vi har bygellås, kättinglås, vajerlås, ramlås och vikbara lås. Vilket cykellås som passar just dig är beroende på hur rädd du är om din cykel och hur viktigt det är att en eventuell stöld omfattas av din hemförsäkring. hos tcmcykel.se hittar du cykellås från kvalitetstillverkare som ABUS, Cavo och BBB

Olika typer av cykellås

Bygellås

Bygellåset är ett väldigt säkert och motståndskraftigt cykellås som inte går att klippa upp med en vanlig bultsax, oftast är bygellås även godkända av Stöldskyddsföreningen vilket innebär att en stöld omfattas av din hemförsäkring. Nackdelen med ett bygellås är vikten och flexibiliteten vilket gör att låset passar mindre bra att använda för exempelvis barn, men desto bättre om du har en dyr cykel och en färdig lösning för hur du låser fast cykeln.

Vajerlås

Vajerlåset är ett lättare och smidigare cykellås än till exempel bygellåset, å andra sidan är det långt ifrån lika motståndskraftigt. Detta gör att vajerlåset är lämpligt att använda för till exempel barn eller om du har en billigare cykel som du inte är så rädd om. Det är ju trots allt så att något lås är bättre än inget!

Cykellås att fästa på ramen

Ramlås är ett cykellås som monteras på din cykelns bakstag, låset är mycket motståndskraftigt och de flesta är godkända av Stöldskyddsföreningen. Detta lås är oftast mycket säkert och motståndskraftigt, samtidigt som det är mycket smidigt att frakta.

Vikbara lås

Det vikbara låset är mycket motståndskraftigt och samtidigt väldigt flexibelt, oftast går det också att fästa på din cykel för enkel transport. Det finns vikbara lås som är godkända av Stöldskyddsföreningen och dom som inte är godkända. Med andra ord så är det vikbara låset ett mycket bra lås ur alla perspektiv, men oftast så är också priset lite högre.
Tillagd i varukorgen