1. Hem
  2. Cykeldelar
  3. Cykelhjul

Cykelhjul

Vi på TCMcykel.se är av övertygelsen att alla borde få uppleva känslan av att åka på fina hjul. Därför säljer vi bara kvalitetshjul i alla olika prislägen från kända tillverkare, t.ex. DT Swiss, Duke, Roval och Scope. Vare sig du är ute efter tävlingshjul i kolfiber eller ett robust och tåligt aluminiumhjul för jobbpendlingen kan du vara säker på att du hittar rätt hos oss!

Filter
Sortera på:
511 produkter
Du har sett 1 - 60 av 511 produkter

Nya hjul lyfter din cykel

Få andra komponenter har så stor inverkar för känslan i en cykel som hjulen. Med ett par finare hjul kan du avsevärt förbättra standarden på en enklare cykel, och få den att kännas som en betydligt dyrare cykel. Detta beror i huvudsak på 2 saker: 1.) Hjulen snurrar, vilket ger upphov till mycket roterande vikt Med lättare hjul är det mindre vikt som behöver snurra, och cykeln blir därför snabbare. 2.) Hjulen bör upp hela din vikt, och tar alla smällar som cykeln utsätts för. Med tåliga hjul håller cykeln därför längre.

Det är ett vanligt förekommande fenomen bland landsvägscyklister som har bra ekonomiskt sinne att köpa en cykel med en enklare ram och enklare komponenter, och sedan uppgradera hjulen till finare. Detta eftersom hjulen har så pass stor inverkan att en billig cykel med bra hjul ofta är bättre än en dyrare cykel med dåliga hjul. Om du har en äldre cykel så kan även denna få ett lyft med nya cykelhjul, se bara till att du får ett hjul som passar!

Så vet du att ett cykelhjul passar

Det finns mängder av olika cykelhjul på marknaden, och det kan vara svårt att veta vilket hjul som passar. För att hitta ett hjul som passar är gör du på följande sätt. Det första du behöver undersöka är att det är rätt tum på hjulet. Det finns hjul mellan 12 till 29 tum. Sedan behöver du undersöka hjulets infästning. De vanligaste typerna av infästning är så kallad QR som är en smal axel som går genom hjulet, samt Thru Axle som är en bredare 12mm axel. Du behöver även undersöka längden på axeln och se så den blir rätt.

Sedan behöver du en passande body till din kassett (dreven bak på hjulet). Vanligast är body för 1 speed där drevet redan sitter monterat, eller HG eller XD body. Om din cykel har skivbroms behöver du även en bromsskiva som passar på hjulet i samma storlek som den skiva som sitter original på cykeln. Det finns två olika typer av infästningar för bromsskivor på cykelhjul, center lock och 6 bult, där 6 bult som det låter sitter fast med 6 stycken skruvar, och centerlock sitter fast med en stor låsring i mitten. När du kollat upp dessa saker är det bara välja ett hjul efter ditt användningsområde - MTB, gravel, racer, hybrid eller vad du nu söker, så kommer ditt hjul att passa på din cykel!

Viktigt att tänka på vid köp av cykelhjul

För att du ska bli nöjd med ditt val av hjul är det viktigt att du väljer rätt hjul för ditt användningsområde. Om du ska cyklar landsväg bör du ha ett så lätt och styvt hjul som möjligt, eftersom det rullar bättre. Om det är i skogen du trivs bäst så bör du kika på hjul för mountainbike, som tål tuffare användning och inte går sönder så lätt. För hybridcyklar och standardcyklar går det bra att välja bland ett bredare urval av hjul, eftersom denna användning inte ställer lika hårda krav. Passa dig dock från att sätta landsvägshjul på en hybrid eller pendlingscykel, eftersom dessa brukar vara lite väl känsliga mot stötar och trottoarkanter.

När det gäller hjul till cykel gäller även den gamla klyschan att du får vad du betalar för. Dyrare hjul håller bättre, och rullar bättre. Detta gäller alla typer av hjul, inte minst till finare cyklar. Kolfiberhjul är även bättre både ur ett viktmässigt perspektiv och ett hållbarhetsperspektiv. Dock så är kolfiberhjul dyrare än motsvarande hjul i aluminium.

Köp cykel hjul från TCMcykel.se

Vi har hjul till alla cyklar i alla prisklasser. Alla våra hjul håller hög kvalité för att du ska bli nöjd med dem och ha glädje av dem under lång tid framöver, och till hjulen finns det reservdelar som ekrar, nav, kassetter och bromsskivor. Vi har hjul från världens starkaste tillverkare av cykelhjul, och levererar dem hem till dig med snabb leverans. Vi försöker alltid hålla marknadens bästa priser, och att ha de bäst passande produkterna till varje enskild cyklist.

Tillagd i varukorgen