Filter
Sortera på:
0 produkter
Visar 1 - 0 av 0 produkter

Olika typer av cykelhandtag

Det finns många olika sorters handtag till cykel. Dels finns det så kallade "lock ons", vilket betyder att handtaget har en eller två låsringar som hjälper till att hålla handtaget på plats. Dessa handtag fästs genom att du skruvar åt ringen, som då håller fast dem. Dessa handtag passar bra om du cyklar MTB t.ex. downhill eller enduro som båda ställer höga krav på att handtagen sitter på plats då de utsätts för stora krafter och höga farter. Det finns också handtag som man limmar fast eller tejpar fast dubbelhäftande tejp, dessa handtag är ofta lättare och passar därmed bra Cross Countrycyklar där varje gram räknas. Vanligast är dock handtag av olika typer av gummimaterial, som trycks på plats med hjälp av antingen tryckluft eller IPA eller bromsrengöring.

Montera cykelhandtag på styre

Många funderar hur man monterar cykelhandtag och om det är svårt, men det är varken svårt eller tar lång tid. Skruvhandtag (s.k. lock on) är superenkla och är bara skruva fast. Om du har handtag av gummi eller skumgummi utan skruv använder du antingen tryckluft eller någon form av alkohol. Börja med att rengöra styret ordentligt. Därefter kan du ta någon form av alkohol, vi brukar använda bromsrengöring, och spruta rikligt både på handtaget och styret. Därefter drar du på handtaget antingen med handkraft eller med hjälp av en kompressor för att få in luft under handtaget. När alkoholen sedan försvinner efter några minuter sitter handtaget fast.

Ergonomiska cykelhandtag som är sköna att hålla i

Olika handtag är olika sköna att hålla i. Om du har problem med händer eller handleder brukar ett par ergonomiska handtag vara att föredra. Dessa har ofta ett litet stöd för handleden som gör att den avlastas, och på så sätt blir det skönare för dig att hålla i styret. Du får då mindre ont och kan istället fokusera på själva cyklingen och njuta av den.

Tillagd i varukorgen