1. Hem
  2. Personlig Utrustning
  3. Skydd
  4. Ryggskydd MTB

Ryggskydd MTB

Att skydda ryggen är bland det absolut viktigaste vi kan göra för att förebygga allvarliga skador vid mountainbikecykling, men för att göra detta krävs ett bra ryggskydd. Vi erbjuder ryggskydd från  marknadens starkaste tillverkare i alla olika prisklasser. Förutom till MTB och cykling kan ryggskydden naturligtvis även användas till alpin skidåkning och flera andra sporter också.


Här finns fler Skydd:

Armbågsskydd MTB
Knäskydd MTB
Crash Pants MTB
Överkroppsskydd MTB
Cykelskydd barn
Tillbehör cykelskydd

Filter
Sortera på:
18 produkter
Du har sett 1 - 18 av 18 produkter

Varför ryggskydd MTB?

Ryggen är en central kroppsdel som är otroligt viktig för vårt välmående och för att kroppens alla delar ska fungera optimalt. I takt med att cyklingen har blivit allt tuffare på senare år till följd av bättre cyklar som går att köra både snabbare och hårdare med så har skadorna ökat allt mer. Sjukvården vittnar om att krascherna har blivit både fler till antalet och allvarligare. Några av de värsta skadorna man kan råga ut för som cyklist är ryggskador. Ryggskador är ofta allvarliga och kan ta lång tid att läka. Med ett ryggskydd för MTB kan minska risken att drabbas av en ryggskada markant. Detta eftersom ryggskyddet sprider ut krafterna från den smäll som uppstår vid en vurpa på en betydligt större yta, vilket gör att ryggen klarar sig bättre från skada. Dessutom hindrar ett bra ryggskydd ryggen från att kunna böjas åt fel håll. Vi rekommenderar alltid ryggskydd MTB till tuffare cykling.

POC Ryggskydd MTB

POC tillverkar otroligt fina ryggskydd. Dem kallar det POC VPD System Back och det är både skönt att ha på sig och säkert. Detta är möjligt tack vare POC VPD Padding, som formar sig efter ryggen och sprider ut krafterna på en stor yta vid en smäll mot ryggen. Ryggskyddet kan även kombineras med en bröstplatta för att bilda ett komplett överkroppsskydd.

Använd ditt ryggskydd MTB till alpin skidåkning

Ryggskydd till cykling och alpint är samma sak, vilket gör att du kan använda samma ryggskydd på sommaren som på vintern. Vi kör själva samma ryggskydd på cykeln på sommaren som vi kör i slalombacken på vintern, och det fungerar kanon. Därav kan du använda ditt ryggskydd året runt!

Vad ska jag tänka på vid köp av ryggskydd MTB?

Det absolut viktigaste vid köp av ett ryggskydd för MTB är att det sitter bra och att det håller hög säkerhet. Ett bra ryggskydd ska följa ryggens form och inte glappa eller röra sig. Det ska heller inte kunna glida fram på magen. Viktigt att tänka på vid köp av ryggskydd till MTB är också att välja rätt storlek. Bland våra ryggskydd finner du rekommenderade storlekar i produktbeskrivningen. Vi säljer endast ryggskydd från etablerade tillverkare där vi kan känna oss trygga med att du får ett bra och säkert ryggskydd som effektivt skyddar din ryggrad från skador.

Tillagd i varukorgen