Elcykel

Elcykel är effektivt och roligt! Elcyklar har exploderat på den europeiska marknaden och så även i Sverige. En elcykel ska inte förväxlas med en elmoped, här är det du själv som trampar och elmotorn assisterar, ju högre belastningen blir desto mer hjälp får du från motorn. Tyvärr har marknaden översvämmats med många för billiga och rent av dåliga modeller, en bra elcykel med vettig batteri- och motorteknik är inte billig. I vårt sortiment hittar du elcyklar från Corratec, Batavus, Specialized och Lapierre mfl. Varumärken med stor kunskap och som har teknisk support och reservdelar för alla modeller, alltid.
Filter
Filtrera: Återställ
180 produkter - 0 filter valda
Stäng Återställ Använd
Filtrera (0)

Elcykel med olika drivsystem

Elcyklar finns i många olika varianter, man kan dock dela in dessa i två olika kategorier. Navmotor och mittmonterad motor. Cyklarna med navmotor är generellt sett något billigare och motorn sitter i navet (oftast fram), dessa cyklar har oftast cykeltillverkarens egna mjuk- och hårdvara. Det finns hundratals cykeltillvekare som använder sig av navdrift, vi jobbar dock endast med Batavus i detta segment. Anledningen till detta är att Batavus har en seriös importör med reservdelar på svenskt lager och svenskspråkig support. Detta är en nödvändighet för att vi ska kunna leverera en seriös support till våra kunder.

Elcyklar med mittmonterad motor har ofta en högre prislapp, och en extern leverantör i form av exempelvis Bosch, Yamaha eller Brose. Driften på dessa cyklar kan ofta upplevas som mer mjuk och dynamisk i jämförelse med de navdrivna cyklarna. Eftermarknaden är också mycket stabil och de flesta seriösa verkstäder kan serva och reparera dessa system.

Olika typer av elcykelPrecis som vanliga cyklar finns också elcyklar i olika varianter, allt från Mountainbikes till Hybrider och Standardcyklar. När du väljer elcykel behöver du först fundera över vad elcykeln ska användas till. Ska du exempelvis pendla till och från jobbet så passar en hybrid- eller standardcykel bra. Är du istället ute efter att få roliga dagar i skogen på helgen ska du naturligtvis kolla på el Elmountainbike.