Filter
Sortera på:
0 produkter
Visar 1 - 60 av 0 produkter

Vilken styrtapp ska jag ha?

Styrstammar finns i olika längder och med olika vinklar. En längre styrstam kommer göra att styret hamnar längre fram och du kommer därmed sitta något mer framåtlutad på cykeln (brukar kallas mer aggressiv sittställning på cykel-språk). En kortare styrstam gör att avståndet mellan sadel och styre blir kortare och du kommer sitta mer upprätt på cykeln, vilket många tycker är mer bekvämt. En styrstam med mycket vinkel gör att styret hamnar högre upp om styrstammen vinklas uppåt, vilket även det gör sittställningen mer avslappnad (mer upprätt). Vänder man en styrstam med mycket vinkel nedåt istället så blir sittställningen mer aggressiv. Vi har även justerbara styrstammar, där vinkeln kan justeras.

Hur mäter man längden på styrstam?

Längden på en styrstam mäts mellan centrum på hålet för styret och centrum på hålet för gaffelröret. Du kan mäta detta genom att använda exempelvis en tumstock, en linjal eller ett måttband.

Hur kort styrstam kan man ha?

Du kan ha nästan hur kort styrstam som helst. Styrstammar kortare än ca 40 millimeter är dock sällsynta, eftersom det är svårt att göra dem kortare utan att styre och gaffelrör tar i varandra.
Tillagd i varukorgen