Filter
Sortera på:
0 produkter
Visar 1 - 0 av 0 produkter

Vad är en cykelhjälm med MIPS?

En cykelhjälm med MIPS är tillverkad med den svenska uppfinningen MIPS som minskar kraften som huvudet utsätts för vid ett islag. Detta görs genom att hjälmens innersta del som sitter närmast huvudet kan röra sig i förhållande till den yttre delen av hjälmen. På så sätt skapas en dämpning i hjälmen, som gör att krafterna minskas då huvudet slår i något. Detta gör att hjälmar med MIPS i många fall är säkrare än hjälmar utan MIPS. Cykelhjälmar med MIPS finns från en rad olika tillverkare, där företaget MIPS och tillverkaren av hjälmen då samarbetar och bygger en hjälm gemensamt. Detta gör att du kan välja bland ett stort urval av hjälmar från olika tillverkare, och ändå få MIPS rotationsskydd i hjälmen. Du behöver alltså inte hålla dig till ett enda varumärke för att få en hjälm med MIPS.

POC SPIN - ett alternativ till MIPS

POC var väldigt tidiga med MIPS, och de utvecklade de första varianterna av MIPS tillsammans. Därefter gick de två bolagen olika vägar, och MIPS fortsatta att tillverka hjälmar tillsammans med många andra varumärken medan POC utvecklade en egen vidareutveckling på MIPS, som de kallar SPIN. SPIN finns på flera POC-hjälmar på marknaden, och man kan säga att det är samma typ av produkt som MIPS, men med ett annat namn.

Olika typer av MIPS

Det finns många olika typer av MIPS rotationsskydd. Detta beror på att olika hjälmar har olika användningsområden, och därför behövs olika typer av MIPS-skydd. Hjälmar gjorda för vinterbruk kan exempelvis ha en relativt tät MIPS-insats, då det inte är lika viktigt med ventilation där. På en cykelhjälm gjord för varma dagar är däremot ventilationen helt avgörande för att hjälmen ska vara bekväm att ha på sig, och därför har dessa ofta en luftigare MIPS-insats med mer ventilationshål. Det finns även olika säkra MIPS-system, och i regel gällar att ju dyrare hjälm desto finare kvalitet på MIPS-skyddet.
Tillagd i varukorgen