1. Hem
  2. Personlig Utrustning
  3. Cykelhjälm
  4. Cykelhjälm barn

Cykelhjälm barn

I vår kategori för Cykelhjälm Barn hittar du ett brett utbud av säkra kvalitetshjälmar från kända tillverkare som Bell, Giro och Specialized med flera.


Det viktigaste när du väljer cykelhjälm till ditt barn är just att välja en hjälm som är tillverkad specifikt för att användas av barn. Dessa hjälmar har storlekar och former som är anpassade för barns små huvuden. Självklart bör du först mäta barnets huvudomkrets på det bredaste stället och därefter välja en storlek som ligger i spannet. Det kan också vara en bra idé att välja en cykelhjälm som har Mips, denna insats i hjälmen är ett rotationsskydd som motverkar risken för hjärnskakning om olyckan skulle vara framme. Hjälmar med grönt spänne är speciellt lämpliga om hjälmen ska användas som lekhjälm.


Se alla produkter i kategorin Cykelhjälm

Filter
Sortera på:
157 produkter
Du har sett 1 - 60 av 157 produkter

Viktigt att tänka på vid köp av cykelhjälm barn

Det finns några saker som är särskilt viktiga att tänka på vid köp av cykelhjälm till barn. Dels behöver du kontrollera att hjälmen passar barnets huvud och sitter bra. Detta mäter du enkelt genom att med ett måttband mäta huvudet på barnet på det bredaste stället i höjd med pannan. Du använder sedan detta mått för att få rätt storlek på hjälmen. Sen behöver du ställa dig frågan om hjälmen ska användas enbart som cykelhjälm eller om den även ska användas som lekhjälm. Om barnet både ska leka och cykla i hjälmen ska du ha en hjälm med grönt spänne, då dessa klickar ur sig automatiskt om barnet skulle fastna med hjälmen vid trädklättring eller liknande aktiviteter.

Vilken storlek på cykelhjälm barn?

Storleken på cykelhjälmar för barn anges i centimeter. Måttet anges ofta i ett spann, exempelvis 46-50 cm. Detta betyder att hjälmen passar huvuden med omkretsen 46 till 50 centimeter. Du mäter enkelt barnets huvud med ett måttband eller ett snöre som du sedan mäter med en tumstock eller linjal. Omkretsen ska mätas där huvudet är som bredast, strax ovanför ögonbrynen. Om barnet är mitt emellan två storlekar är det oftast bättre att gå upp en storlek, eftersom dem växer. Detta är även att rekommendera om barnet vill kunna ha en tunn mössa under hjälmen då det är kallare väder ute.

Olika typer av cykelhjälm barn

Det finns massvis av olika typer av cykelhjälmar för barn. Dels finns det hjälmar som ser ut som vanliga klassiska cykelhjälmar för vuxna, och dels finns det dem som är lite roligare med roliga motiv, färger och former. Det finns även skatehjälmar för barn som är väldigt populära, samt så kallade fullfacehjälmar för dem barn som kör downhill eller liknande.

Lag på cykelhjälm till barn

I Sverige är det lag på att alla barn under 15 år ska bära hjälm då dem cyklar. Detta är beslutat av Sveriges riksdag och regering. Detta gäller även om de cyklar på inhägnat område, eller om de blir skjutsade på cykel. Barn och ungdomar kan stoppas av polisen om det är så att de inte använder hjälm då de cyklar, men de kan inte bötfällas på grund av deras ålder. Däremot kan en förälder bötfällas om denne skjutsar ett barn som inte bär hjälm på en cykel.

Cykelhjälm små barn

Vi har cykelhjälmar även för de allra minsta barnen. Ofta kan dessa barn inte cyklar själva, men behöver ändå en cykelhjälm för att kunna bli skjutsade på cykel eller för att åka cykelvagn. Tänk alltid på att du väljer en cykelhjälm i rätt storlek, så att den inte blir för tung eller sitter dåligt på ditt barns huvud. Detta är särskilt viktigt för små barn.

Tillagd i varukorgen