Filter
Sortera på:
0 produkter
Visar 1 - 0 av 0 produkter

Vad är en skatehjälm barn?

Benämningen skatehjälm barn härstammar från hur skatehjälmar har sett ut sedan långt tillbaka i tiden. Hjälmarna har en rund och klassisk design som följer huvudets form, och ofta med ett antal ventilationshål uppe på huvudet. Idag är namnet skatehjälm inte riktigt korrekt alla gånger, eftersom hjälmarna används till så mycket annat än just att åka skateboard i. Utseendet och formen härstammar dock därifrån, så hjälmarna kallas fortfarande just skatehjälmar.

Skatehjälm barn med MIPS

MIPS är en svensk uppfinning som gör att risken att få hjärnskakning om man ramlar och slår i huvudet minskar. Detta gör att många hjälmtillverkare valt att utrusta sina hjälmar med rotationsskyddet MIPS för att på så sätt göra dem säkrare. Dessa hjälmar är generellt lite dyrare, men om du har rå och vill ha en extra säker skatehjälm till ditt barn rekommenderar vi att du tittar på en skatehjälm för barn med MIPS. Du sorterar enkelt fram detta i vår filtreringsfunktion.

Använd din skatehjälm för barn till annat

Skatehjälmar för barn behöver inte alls användas enbart till skateboard som namnet antyder. Tvärtom har dessa ett väldigt brett användningsområde och fungerar bra till en rad andra aktiviteter. Det är vanligt att man använder sin skatehjälm barn till alltifrån cykling till sparkcykel, lek, pulkaåkning, rullskridskor med mer. Endast fantasin sätter gränser för vad hjälmen kan användas till!

Skatehjälm junior för alla åldrar

Vi har skatehjälmar till junior och barn i alla storlekar och former. Hjälmarnas storlekar delas in efter storlek på huvudet, där storleken mäts i centimeter på omkretsen i höjd med pannan, där omkretsen runt huvudet är som störst. I vissa fall kan barn även ha hjälmar för vuxna, liksom vuxna kan ha hjälmar för barn eller junior. Detta beror på hur stort huvud man har.

Tillagd i varukorgen