1. Hem
  2. Specialized

Specialized

Filter
Sortera på:
2023 produkter
Du har sett 1 - 60 av 2023 produkter

Specialized, den ledande cykelinnovatören

Specialized anses av många vara den i särklass främsta cykeltillverkaren. Vi på TCM är benägna att hålla med! Specialized är en Amerikansk cykeltillverkare med kvalitet och innovation som främsta ledord. Vi har sålt Specialized i mer än 20 år och är välbekanta med varumärket och dess enastående kvalitet. Specialized har ett brett utbud av cyklar med allt från barncyklar till tävlingscyklar för proffs. Varumärket har länge levt efter devisen "Innovate or die", detta avspeglas verkligen i modellutbudet, där Specializeds cyklar genom åren varit ledande på allt från patenterade dämparsystem till detaljer som SWAT-Förvaring i underröret.

Specialized, världsledande på kvalitet och eftermarknad

Du som köper en Specialized kan alltid känna dig trygg med att ha köpt en produkt som håller hög kvalitet rakt igenom, detta gäller allt från de billigare modellerna till de allra dyraste. Specialized har ett stort nätverk av återförsäljare på den svenska marknaden och tillgången på reservdelar som är märkesspecifika är alltid mycket god. Vi säljer hundratals cyklar från Specialized varje år, och mängden garantiärenden är minimal sett till volymen. Dom gånger olyckan dock är framme, är både vi på TCM och Specialized måna om att lösa problemen snabbt och friktionsfritt för dig som kund.

Specialanpassade storlekar och modeller från Specialized

När du köper exempelvis en ny mountainbike till ditt barn är det viktigt att barnet kan framföra cykeln på ett trafiksäkert sätt. Därför har exempelvis alla mountainbikes med 27,5" hjul och en mindre ramstorlek en kortare slaglängd (80mm, jämfört med 100mm som är standard på en mountainbike till ungdomar) på framgaffeln, detta för att styret ska hamna på en rimlig höjd. Detaljer som dessa gör att cykeln får betydligt finare åkegenskaper och blir säkrare. När det kommer till High End-Cyklar, tillämpar Specialized något som heter "Rider First Engineered". Vilket innebär att exempelvis varje ramstorlek är speciellt anpassad för att ha samma åkegenskaper. För att tydliggöra vad vi menar: De flesta cykeltillverkare utgår från en normalstor ram när dom tillverkar övriga storlekar, vilket medför att de mindre ramarna blir extremt vridstyva medan de större blir blir för mjuka. För att råda bot på detta behöver man jobba med olika materialstrukturer på olika områden av cykeln. Det är bara en av detaljerna som gör Specialized till en unik cykeltillverkare.

Tillbehör från Specialized

Utöver cyklar tillverkar Specialized också tillbehör som hjälmar, verktyg och handskar med mera. Vi på TCM erbjuder i stort sett hela utbudet av tillbehör.
Tillagd i varukorgen