Filter
Sortera på:
0 produkter
Visar 1 - 60 av 0 produkter

Vad är rulltrissor eller Jockey Wheels?

Jockey Wheels och rulltrissor betyder samma sak. Dessa säljs normalt i par eftersom det sitter två stycken monterade i din bakväxel. De ser ut som två kugghjul där det ena är placerat lite ovanför det andra, i bakväxelns så kallade cage. Uppgiften rulltrissor eller jockey wheels har är att de får kedjan att löpa genom bakväxeln, samt att flytta kedjan till nästa växel när du växlar.

Byta rulltrissor själv?

Att byta rulltrissor själv är en av de enklare uppgraderingarna eller underhållsarbeten du kan göra på din cykel. Normalt är det enda du behöver en insexnyckel eller torx i rätt storlek. Sedan lossar du bara de gamla rulltrissorna och skruvar dit dem nya. Ta gärna en bild på hur kedjan löper genom bakväxeln innan du tar bort rulltrissorna, så att du kommer ihåg hur dem var monterade när du sätter dit de nya.

Oversized Jockey Wheels

Så kallade Oversized Jockey Wheels, eller överdimensionerade rulltrissor är en snygg och enkelt uppgradering du kan göra på din cykel för att få den att se exklusiv ut. Dessutom ger det i många fall bättre växlingsprestanda och mindre friktion och motstånd då kedjan löper lättare genom bakväxeln.

Keramiska Rulltrissor

Keramiska rulltrissor har blivit allt vanligare på senare år, och man ser dem idag på många exklusiva cykelbyggen. Den som är positivt är att dessa nu har blivit betydligt billigare, och du kan få ett par keramiska rulltrissor för några hundringar i dagsläget jämfört med ett par tusenlappar som dem kostade för ett par år sedan. Fördelen med keramiska rulltrissor är att dem har mindre friktion och således rullar lättar, vilket gör att kedjan löper lättare och du sparar watt. Det går snabbare helt enkelt! Dessutom är dem ofta väldigt snygga att se på, och finns normalt i olika färger och storlekar.
Tillagd i varukorgen