Filter
Sortera på:
0 produkter
Visar 1 - 0 av 0 produkter

Varför ska jag ha en cykelhjälm med visir?

Cykelhjälmar med visir kan ha flera fördelar. Visiret kan skydda mot starkt solljus när det är fint väder, och mot regn eller snö när det är sämre väder. Om du cyklar snabbt kan det kan även skydda mot vinden, så att inte ögonen tårar sig i nedförsbackarna. Visiret skyddar även mot insekter, smuts och stänk från däcken som du annars riskerar att få i ögonen vid cykling. Vissa visir går att ta av för att använda hjälmen som en vanlig cykelhjälm, medan andra är fasta. Det finns även hjälmar med visir som kan fällas upp. Alternativet till en cykelhjälm med visir är en cykelhjälm utan visir kombinerat med ett par cykelglasögon.

Olika typer av cykelhjälmar med visir

Färgen på visiret

Det finns många olika typer av visir till cykelhjälmar. Vissa har så kallat klarglas, vilket är ett helt genomskinligt ofärgat glas. Dessa passar bäst till cykling i mörkare förhållanden, antingen på kvällen eller om det är mörkt eller dåligt väder. Sedan finns det visir i olika kontrasthöjande färger, exempelvis rosa, gul eller orange. Dessa gör att kontraster syns tydligare, så att du ser bättre om du cyklar i mulet väder, eller i snö. Svarta eller vädligt mörka visir passar bäst på riktigt soliga dagar.

Avtagbara och uppfällbara visir på cykelhjälmar

På en del hjälmar går det att ta av visiret. Du kan då välja om du vill använda cykelhjälmen som en vanlig hjälm utan visir, eller som en hjälm med visir. På andra hjälmar är visiret fast, och kan inte tas av. Det finns även cykelhjälmar med uppfällbart visir. Dessa är väldigt smidiga att använda då du enkelt kan fälla upp visiret då du inte behöver det, och fälla ner det när du vill ha det.

Visir eller cykelglasögon?

Om en vanlig hjälm med cykelglasögon eller en cykelhjälm med visir är det bästa är en fråga som många ställer sig. Fördelen med visir är att dem ofta är större och täcker en större del av ansiktet. Synfältet blir på så sätt större, och skyddet bättre. Ett större glas med mer luft bakom tenderar även att imma mindre lätt än små glasögon som sitter när ögat. Fördelen med glasögon å andra sidan är att det finns ett större utbud. Här kan du välja vilka glasögon du vill och vilken hjälm du vill. Du kan även ha en hjälm tillsammans med ett par glasögon ena dagen, för att ta ett par andra glasögon med samma hjälm dagen efter. Valbarheten blir med andra ord större.
Tillagd i varukorgen