Filter
Sortera på:
0 produkter
Visar 1 - 0 av 0 produkter

Kedjetvätt för att göra ren kedjan

Det mest effektiva sättet att rengöra din kedja är att använda en kedjetvätt. En kedjetvätt har små inbyggda borstar dom borstar rent kedjan samtidigt som den badas i kedjerengöring, vilket gör den skinande ren igen. Du kan använda den till alla typer av cyklar, både MTB, landsvägscykel, gravel bike, elcykel, hybrider och barncykel. Detta gäller oavsett hur många växlar du har på cykeln, eftersom kedjetvättarna fungerar till cyklar både med och utan växlar.

Vi har kedjetvättar från bland annat Park Tool, Muc Off, BBB och Weldtite i vårt sortiment. Samtliga kedjetvättar är noggrant testade för att leva upp till våra förväntningar. Om du behöver hjälp är du välkommen att kontakta oss.

Hur fungerar en kedjetvätt?

Kedjetvättar är byggda som en behållare som du fyller med kedjetvättmedel. I behållaren sitter en eller flera borstar som rör sig och borstar kedjan ren från flera sidor, för att få bort även hårt sittande smuts. Borstarna rör på sig när kedjan rör på sig, så du kan enkelt antingen kroka fast kedjetvätten samtidigt som du trampar bakåt, eller hålla i kedjerengöraren samtidigt som du trampar. Då får hela kedjan passera tvätten och varje länk blir borstad och rengjord. Efter behandlingen sköljer du av kedjan med vatten.

Så ofta bör du använda en kedjetvätt till cykel

Du bör tvätta din kedja så ofta det är möjligt för att maximera livslängden. Det är dock inte alltid möjligt att tvätta kedjan med en kedjetvätt, men om du lyckas göra det var femte till var tionde gång du använder cykeln så brukar det göra stor skillnad för hållbarheten. Däremellan kan du skölja av kedjan med vatten, samt gärna spraya på lite rengöringsmedel. Det viktigaste är att använda kedjetvätten när kedjan har blivit ordentligt smutsig och när det är gammal, smutsig olja och grus som sitter fast på den.

Tillagd i varukorgen