Filter
Sortera på:
0 produkter
Visar 1 - 0 av 0 produkter

Därför bör du tvätta din cykel med kedjerengöring

Kedjerengöring är en typ av avfettning speciellt anpassad för cyklar. Detta medel löser olja, fett och andra så kallade opolära ämnen. Detta gör att chain cleaner passar perfekt till att göra ren din kedja, kassett och drev på cykeln där det ofta fastnar mycket smutsig kedjeolja, där det inte räcker till med vanligt cykeltvättmedel eller bikewash som är anpassat för de övriga delarna på cykeln. Använda därför kedjerengöring så ofta du kan på cykelns kedja, så håller cykeln längre och du bevarar den i bra skick.

Så använder du kedjerengöring

Bästa sättet att vårda en cykelkedja är att tvätta den ofta med kedjerengöring och gärna en så kallad kedjetvätt. Bäst är att använda kedjerengöring på torr kedja. Börja med att spraya på medel på hela kedjan samt på dreven. Var försiktig vid lager och tätningar. Låt medlet ligga ett par minuter innan du tar en borste och borstar kedja och drev rena. Skölj sedan av med vatten, och din kedja är ren. Om cykeln är kraftigt nedsmutsad kan proceduren behöva upprepas.

Att tänka på vid köp av chain cleaner

Det finns flera olika typer av chain cleaner. Dels finns det chain cleaner på sprayburk i metall. Dessa är smidiga då de har snabbare effekt och ett tryck som hjälper till att rengöra. Nackdelen är att kedjerengöring i sprayburk torkar snabbare, och därför ligger det inte kvar och verkar lika längre. Vid hårt nedsmutsade kedjor brukar därför en kedjeolja på plastflaska vara bättre, eftersom dessa tenderar att inte torka lika snabbt.

Hos oss hittar du bland annat Muc Off chain cleaner, Weldtite Jet Blast och kedjerengöring från Morgan Blue, Motorex, och Star blue. Det gör att du enkelt kan hitta just din favorit.

Tillagd i varukorgen