Filter
Sortera på:
0 produkter
Visar 1 - 0 av 0 produkter

Vad är en tubeless pump?

En tubelesspump är en cykelpump som används för att montera däck på cyklar utan slang, så kalla slanglöst eller tubeless. Tubelesspumpar liknar en vanlig cykelpump men har en större luftbehållare som det går att pumpa upp ett tryck i, för att sedan släppa ut luften snabbt med högt tryck och på så sätt få däcket att hoppa på plats. Det går inte att använda en vanlig cykelpump till att montera däck slanglöst, eftersom dessa inte pumpar ut tillräckligt mycket luft under ett kort tidsspann så som tubelesspumpar gör.

En speciell pump för tubeless gör monteringen lättare

Alla som försökt montera ett cykeldäck slanglööst utan att ha en kompressor eller tubelesspump tillgänglig vet hur svårt det är. Vanliga cykelpumpar ger helt enkelt inte tillräckligt högt lufttryck för att däcket ska "poppa", det vill säga hoppa på plats och sätta sig ordentligt på fälgen. Därför rekommenderar vi alltid en tubelesspump till dig som ska göra om till slanglöst.

Tubeless pump kan ersätta en kompressor

En tubelesspump har samma funktion som en kompressor i form av att den kan trycka ur sig väldigt mycket luft snabbt — betydligt snabbare än en vanlig cykelpump. En kompressor går precis lika bra att använda då du ska göra slanglöst, men nackdelen med en kompressor är att den är svår att ta med sig. En pump för tubeless är betydligt smidigare. Denna behöver man dock pumpa upp manuellt, medan kompressorn går på ström vilket på så sätt gör kompressorn bekvämare att använda.

Tillagd i varukorgen