1. Hem
  2. Personlig Utrustning
  3. Skydd
  4. Cykelskydd barn

Cykelskydd barn

Här hittar du cykelskydd till barn.


Här hittar du fler produkter i kategorin Cykelskydd barn
Armbågsskydd barn
Knäskydd barn
Ryggskydd barn

Säker cykling med cykelskydd barn

Cykling är en fantastisk rörelseform för barn och ungdomar. Det gör att barnen kommer ut och rör på sig frivilligt och på ett roligt sätt får de bättre hälsa samtidigt som de övar på motoriken, sitt rörelsemönster samt på balansen. Dock är cykling alltid förenat med en större eller mindre fara. Olyckor kan hända, och händer oftare för barn än för vuxna. Därför är det viktigt med cykelskydd för barn. Dels behöver dem såklart ha en hjälm, men utöver det är även andra kroppsskydd bra för att göra cyklingen säkrare.

Allt viktigare med cykelskydd barn

Vi märker tydligt att dagen barn cyklar allt tuffare jämfört med för bara några år sedan. Farterna är högre, hoppen större och downhill blir allt vanligare. Detta beror dels på att barncyklarna blir allt bättre. Idag är det inte alls ovanligt med dämpning, breda däck, rejäla bromsar och en ram som gör att cykeln kan användas på ett helt annat sätt än tidigare. Idag ser man ofta barn och ungdomar som kör regelrätt downhill, någon som var mycket ovanligt för bara några år sedan. Därmed har cykelskydd för barn blivit allt viktigare, och utvecklingen från tillverkarna har gått snabbt framåt i takt med att marknaden växt. Detta gör att skydden blivit betydligt bättre, vilket även gynnar alla barn som inte kör speciellt hårt men ändå vill ha skydd. Nu är skydden sköna, smidiga, ventilerade och säkra — vilket gör dem möjliga att använda även till vardagscykling.

Olika typer av cykelskydd barn

Det absolut viktigaste skyddet för barnen vid all typ av cykling är en bra cykelhjälm för barn. Utöver det finns det en rad andra skydd att välja på, beroende på vilken typ av cykling barnen ägnar sig åt. Dels finns det armbågsskydd barn och knäskydd barn, som är perfekt för att skydda barnens känsliga delar från både skrubbsår, brott och andra mer allvarliga skador. Utöver detta finns även ryggskydd barn, som är bland det viktigaste skyddet speciellt vid lite tuffare cykling. Detta eftersom ryggskador kan skapa bland de värre bestående skadorna, vilket man vill undvika så långt det bara går hos barn.

Cykelskydd barn till skidåkning, skateboard med mer

Cykelskydd för barn behöver nödvändigtvis inte användas till bara cykling. Samtliga skydd kan användas även till en rad andra aktiviteter. Exempelvis är det vanligt att ryggskydd för barn används till alpin skidåkning, då det vanligtvis är precis samma typ av skydd som säljs till slalomåkare som till cyklister. Knäskydd och armbågsskydd används ofta till skateboardåkning, inlines, sparkcykel, kickbike med mer. Därav behöver du inte köpa lika skydd till alla aktiviteter, utan satsa hellre på ett bra skydd som kan användas till fler saker!

Tillagd i varukorgen