Filter
Sortera på:
0 produkter
Visar 1 - 60 av 0 produkter

Kan jag köra downhill med crosshjälm?

Det går att köra downhill med en vanlig crosshjälm eller skoterhjälm. Nackdelen med dessa är dock att dem generellt är tyngre än downhillhjälmar, vilket gör dem tunga både att ha på sig en hel del och tyngre om du ramlar. Vid en krasch vill man att hjälmen ska vara så lätt som möjligt för att minska kraften rörelseenergin och på så sätt höja säkerheten. I många fall är även downhillhjälmar bättre ventilerade än crosshjälmar, vilket gör dem skönare att använda under lång tid och under varma sommardagar på berget.

Downhillhjälm barn

Vi har ett brett utbud av downhillhjälmar i mindre storlekar för barn. Om du har ett barn som kör tuff liftburen cykling, gillar hög fart, hopp, enduro eller downhillcykling är det en downhillhjälm barn du ska ha. Dessa är ofta lättare än downhillhjälmar för vuxna, för att barnet ska orka bära den. De är även mindre i storlekarna, för att passa barnens mindre omkrets på huvudet.

Billig downhillhjälm

Vi säljer downhillhjälmar i alla prisklasser förutom de allra billigaste. Alla våra downhillhjälmar är testade och säkra, och skyddar ditt huvud effektivt vid en krasch. Om du söker en billig downhillhjälm sorterar du enkelt och visar de billigaste först. Om din hjälm inte skulle passa har du alltid returrätt på alla köp från oss.

POC Downhillhjälm

POC tillverkar några av marknadens hetaste hjälmar för downhill och enduro. Downhillhjälmen kallas Coron och har högsta möjliga säkerhet. Om du följer några cykelprofiler som Fabio Wibmér med fler så har du garanterat sett denna hjälm på honom och flera andra välkända cykelproffs. Endurohjälmen kallas Otocon och är lite lättare och luftigare, men fortfarande med högt säkerhetstänk som alltid är synonymt med svenska POC.

Tillagd i varukorgen