Filter
Sortera på:
0 produkter
Visar 1 - 0 av 0 produkter

Vad är en Cykelhjälm MTB?

Vi får ofta frågan vad som är en cykelhjälm för MTB och vad som är en cykelhjälm för landsväg eller pendling. Det korrekta svaret är att de allra flesta cykelhjälmar går att använda som MTB-hjälm, och de allra flesta hjälmar för mountainbike går utmärkt att använda som landsvägshjälm. Detta är snarare en fråga om tycke och smak än om några speciella typer av hjälmar. Generellt kan man dock säga att cykelhjälmar för MTB är lite rejälare, rundare i formen och inte lika aerodynamiska som landsvägshjälmar. Det är vanligt att dem går ner lite längre i nacken och dem har inte sällan en liten skärm framtill. Det finns dock en del hjälmar som inte bör användas både till landsvägscykling och till MTB. Fullfacehjälmar är typiska MTB-hjälmar, och bör inte användas till landsvägscykling. Tvärtom så är istället så kallade tempo-hjälmar inte lämpliga att använda till MTB.

Cykelhjälm mountainbike — skydda huvudet i skogen

Det råder inga tveksamheter kring att mountainbikecykling är en skadedrabbad sport. Krascher är vanliga och det är inte en fråga om om du ramlar, utan det handlar mer om när du ramlar. För förr eller senare brukar olyckan vara framme. Därav är en bra cykelhjälm för MTB av yttersta vikt vid mountainbikecykling. Hjälmar är även en färskvara, och dem är konstruerade för att gå sönder när du ramlar. Därför rekommenderar vi alltid att du byter ur din hjälm efter en större krasch, då hjälmen kommer vara mindre säker efter att den fått en ordentlig smäll. En hjälm som inte används blir dock inte gammal, men om du använder den ofta eller ofta har den med dig i en väska så förkortas livslängden även av detta, vilket betyder att du kn behöva byta ut din hjälm även om du inte ramlat i den än.

Cykelhjälm MTB MIPS

Om du vill ha en extra säker hjälm bör du kolla på en cykelhjälm för MTB med MIPS. MIPS är ett skydd för hjärnskakning som gör att hjälmens inre- och yttre del kan röra sig gentemot varandra för att på så sätt minska kraften mot huvudet vid ett islag. Detta finns på en rad olika hjälmar från olika tillverkare och är ett mycket uppskattat system.

Tillagd i varukorgen