Filter
Sortera på:
0 produkter
Visar 1 - 0 av 0 produkter

Skillnad på cykelhjälmar för dam och herr?

Det som normalt skiljer en cykelhjälm dam från en herrhjälm är att damhjälmar brukar finnas i lite mindre storlekar än herrhjälmar. Det kan även vara lite andra färger på cykelhjälmar för damer än på hjälmar för herrar. Indelningen i dam- och herrhjälm är idag dock väldigt gammalmodig, då det naturligtvis går precis lika bra för en man eller kille att använda en hjälm som en viss tillverkare anser vara en "dam-färg", som tvärtom. Det finns även gott om män med litet huvud, liksom damer med stort huvud. Därmed är denna indelning i dagens samhälle lite missvisande, men trots det fortsätter en del tillverkare att dela in sina hjälmar i dam- respektive herrhjälmar.

Cykelhjälm MIPS Dam

Cykelhjälmar MIPS dam är hjälmar med extra bra skydd mot hjärnskakning. MIPS är ett skydd som gör att stötar mot huvudet reduceras, vilket förhindrar att du råkar ut för en hjärnskakning om du skulle ramla och slå i huvudet hårt. MIPS är en svensk uppfinning som har patenterats och finns idag i massvis med hjälmar både för cykel och för andra typer av aktiviteter.

Snygga cykelhjälmar för damer

Förutom att sitta bra och vara säker, är utseendet bland det absolut viktigaste för många när dem ska köpa en cykelhjälm. Vissa vill ha en hjälm med skärm medan andra inte vill ha en skärm framtill, och en del vill ha en svart eller vit medan andra vill ha en mer färgglad. Vi har hundratals hjälmar att välja bland så att just du ska finna den hjälm som passar dig!

Viktigt att tänka på vid köp av Cykelhjälm dam

Det absolut viktigaste vid köp av en cykelhjälm dam är att den är säker och att den sitter bra. Hjälmarna du hittar i denna kategori är alla godkända och säkra, så att du ska känna dig trygg med att få en hjälm som skyddar ditt huvud. Hjälmarna finns i olika storlekar så att du ska hitta en som passar dig perfekt. Hjälmen ska sitta stabilt på huvudet, utan att glappa eller röra sig framåt eller bakåt. Den får dock inte sitta för hårt så att den klämmer eller trycker någonstans på huvudet. Detta justerar du enkelt med spännet i nacken och med remmarna under hakan. Om hjälmen inte sitter bra har du alltid ångerrätt vid köp på internet!

Vilken storlek på cykelhjälm för dam?

Cykelhjälmars storlek mäts i centimeter runt det bredaste stället på huvudet. Du mäter enkelt omkretsen på ditt huvud genom att ta ett måttband och trä det runt huvudet i höjd med pannan. Om du inte har något måttband kan du ta ett snöre, och sedan ta bort det och mäta snöret med en tumstock eller en linjal eller liknande. Om du vill kunna ha mössa under hjälmen så tänk på att inte köpa en hjälm som är för stor. Du bör ha minst ett par eller några centimeter tillgodo på omkretsen om du vill kunna ha mössa under hjälmen.
Tillagd i varukorgen