Filter
Sortera på:
0 produkter
Visar 1 - 0 av 0 produkter

Vad är en BMX hjälm?

En BMX hjälm är detsamma som en dirthjälm och är gjorda för att användas när du cyklar BMX. BMX hjälmar kan vara antingen av typen full face eller öppen. Full Face är detsamma som downhillhjälm och används vanligtvis vid tävling i BMX. En öppen BMX-hjälm är samma sak som en skatehjälm, och används då du cyklar BMX i stan, i skateparken eller BMX-parken. Öppna BMX-hjälmar är mindre säkra än Full Face hjälmar, men betydligt smidigare och mindre varma att ha på sig. Dessa är ofta runda i formen med några ventilationshål uppe på huvudet. Skalet är kraftigt för att hjälmen ska tåla de hårda påfrestningar som hjälmarna utsatta för, samt att dem ska vara säkra vid en krasch.

BMX hjälmar är tåliga

BMX hjälmar är gjorda för tuff behandling och för att hålla länge. Det yttre skalet är normalt gjort i någon typ av plastmaterial är är relativt tjockt, för att hjälmen ska tåla att du slår i huvudet i asfalten i hårda underlag som asfalt eller betong. Hjälmarna är dock gjorda för att gå sönder vid en hård smäll, för att på så sätt fungera som stötdämpning. Därför rekommenderas du alltid att byta ut din hjälm om du råkar ut för en ordentlig vurpa där du slår i huvudet i marken. På grund av den hårda påfrestningen hos dessa hjälmar rekommenderar vi även att du byter hjälm varje eller vartannat år, beroende på hur mycket du använder hjälmen.

Att tänka på vid köp av BMX hjälm

Det första du bör tänka på när du ska köpa en BMX hjälm är om du ska ha en öppen hjälm eller en Full Face hjälm. Därefter bör du se till att få en hjälm som sitter bekvämt och har rätt storlek. Storleken anges i centimeter på omkretsen av ditt huvud, vilket du enkelt mäter med hjälp av ett måttband. En del BMX hjälmar har MIPS, vilket ger en säkrare hjälm som skyddar ditt huvud bättre mot hjärnskakning.

Tillagd i varukorgen