Filter
Sortera på:
0 produkter
Visar 1 - 0 av 0 produkter

Välj rätt MTB handtag

Det finns mängder av MTB handtag på marknaden med olika fördelar. För att hitta rätt behöver du veta hur du cyklar och hur du ska använda handtaget. Lock On handtag som skruvas fast håller bättre och sitter fast hårdare, vilket gör att dem passar bra till tuffare cykling som downhill, enduro, all mountain och trailcykling. Skumgummihandtag har istället fördelen att dem är lättare, vilket gör att dem passar bäst till cross country. Sen finns det dem som är en kombination mellan dessa två, som passar alla typer av cykling.

Hur länge håller handtag till Mountainbike?

Livslängden på handtag till MTB varierar mellan ett pass till flera år. I regel kan man säga att så länge du inte ramlar med handtagen, så håller dem länge. Men om du ramlar så kan dem gå sönder direkt, eftersom styret då ofta slår i marken och skadar handtaget. Handtagen blir dock också slitna av friktionen från din hand eller dina handskar, vilket gör att mönstret slits ut. Därför är det bra att byta handtag varje år om du cyklar mycket för att du ska fortsätta ha bra grepp i styret.

Handtag till MTB med bra grepp

MTB Handtag har ofta bra grepp, men det finns dom som är bättre och dom som är sämre. Vi brukar rekommendera handtag med mycket mönster när det är fuktigt, och släta handskar om det är torrt eller om du lätt får valkar i händerna. Ett par bra cykelhandskar är dock lika viktigt som bra handtag. Vi rekommenderar alltid långa handskar till mountainbike för att skydda fingrarna vid fall, och i kombination med bra handtag blir greppeeet superbra.

Tillagd i varukorgen