1. Hem
  2. Cykeltillbehör
  3. Cykelförvaring
  4. Cykelhållare Vägg

Cykelhållare Vägg

Här hittar du cykelhållare till vägg. Perfekt för garaget, boden, förrådet eller vardagsrummet.

Häng upp cykeln på väggen

Med en cykelhållare till vägg kan du enkelt hänga upp cykeln på väggen. Vägghängda cykelhållare är smidiga då du slipper ha cykeln på golvet, och på så sätt behöver den inte stå i vägen. Vi har många olika cykelhållare för vägg i olika prisklasser.

Olika typer av cykelhållare vägg

Det finns flera varianter av cykelhållare till vägg. Vanligast är hållare där man hänger upp cykeln i framhjulet eller bakhjulet i en krok. Då hänger cykeln med styret med hjulen mot väggen och med styret ut från väggen. Undersidan av cykeln är således vertikal mot väggen. Men det finns även cykelhållare för vägg där man hänger cykeln i en pedal. Då hänger cykeln längs med väggen, med långsidan mot väggen.

Vilken cykelhållare för vägg är bäst

Vilken cykelhållare som är bäst beror på hur din yta där du ska montera den ser ut. Om du har plats för en cykelhållare där cykeln står med däcken mot väggen är detta i regel det smidigaste, eftersom det är så enkelt att hänga upp cykeln på en sådan hållare. Nackdelen är dock att styret kan sticka ut relativt långt, och at det kan bli märken på väggen av däcken beroende på vilken hängare du väljer.

Cykelhållare för vägg där cykeln hänger längs med väggen tar mindre plats ut från väggen, men istället mer plats på bredden längs med väggen. Dessa är ofta mer skonsamma mot väggen och du behöver inte sträcka dig lika högt för att hänga upp cykeln, men cykeln sitter oftast inte lika stabilt som med hängare där du hänger upp cykeln i däcket.

Tillagd i varukorgen