Kolsyrepump cykel

Vad är en kolsyrepump?

En kolsyrepump är en liten och smidig pump som är perfekt att ha med sig på cykeln oavsett om det är motionscykling, träning eller tävling. En kolsyrepump består av en kolsyrepatron med komprimerad kolsyra (luft) samt ett munstycke som du kopplar på ventilen för att fylla däcket eller slangen. Fördelen med kolsyrepumpar är att dem är liten i storleken och att det går väldigt snabbt att pumpa. Nackdelen är att patronerna är av engångskaraktär, men det går bra att köpa nya patroner och behålla pumphuvudet.


Här hittar du alla våra produkter i kategorin Cykelpump.

Söker du efter refillpatroner till din kolsyrepump hittar du det i kategorin Kolsyrepatron cykel.

Filter
Filtrera: Återställ
26 produkter - 0 filter valda
Stäng Återställ Använd
Filtrera (0)

Välj rätt kolsyrepump

Det finns i huvudsak två olika storlekar på kolsyrepatroner - 16 gram och 25 gram. Med grammen menas hur stor behållare för kolsyra det finns (hur mycket luft det finns i kolsyrepatronen). Om du har en landsvägscykel, hybrid, gravelbike eller standardcykel räcker en 16 grams patron gott. På en MTB rekommenderar vi 25 grams patron för att luften ska räcka till för att få tillräckligt hårt tryck i däcket.

Kolsyrepump MTB

Till MTB rekommenderas du använda en 25 grams kolsyrepatron. Detta eftersom en 16 grams patron sällan ger tillräckligt högt tryck i däcket. Det är även bra med en större patron om du kör punktering, eftersom du då i många fall kan fylla däcket två gånger och på så sätt ha större chans att ta dig hem.