Filter
Sortera på:
0 produkter
Visar 1 - 0 av 0 produkter

Cykelbyxor med vaddering

En cykelbyxa med vaddering är mer eller mindre ett måste för såväl nya som erfarna cyklister. Ganska omgående gör sig sadeln påmind när man motions-/träningscyklar och en öm bakdel kan förstöra både träningspass och tävling. Vare sig man ägnar sig åt landsvägscykling, mountainbike eller gravel är det en bra idé att utrusta sig med ett par vadderade cykelbyxor.

Vad är en vadderad cykelbyxa?

En cykelbyxa med vaddering, ofta kallat för bibs är en tight byxa, kort eller lång, ofta i funktionsmaterial, med en vaddering i baken och mellan benen som gör det mer bekvämt att sitta på cykelsadeln. Cykelbyxor är ofta lägre i midjan framtill och högre skurna baktill för att man ska kunna sitta skönt på cykeln utan att byxan hasar ner i baken. Vadderade cykelbyxor kommer i alla utföranden, det finns cykelshorts med vaddering, långa cykelbyxor med vaddering, det finns också med tjockare och vattenavvisande material för höst- och vintercykling. De allra flesta cykelbyxorna med vaddering har också hängslen.

Vad är Bibs cykelbyxor?

Ordet bibs har du säkert stött på om du gett dig in i cykelvärlden. Det är en variant av en cykelbyxa med vaddering men som också har hängslen. Bibs är de vanligaste cykelbyxorna eftersom de är helt optimala för sittpositionen på en cykel.

Varför ska jag köpa cykelbyxor med vaddering?

Ifall du precis skaffat en ny cykel för att testa på cykel som träningsform kan du gott och väl börja cykla utan cykelspecifika kläder. Att använda vanliga tights eller shorts funkar såklart utmärkt i början och självklart är det ett mer hållbart val att använda kläder du redan har innan du vet att du gillar cykelsporten. Men efter några timmar i sadeln brukar det vara oundvikligt att börja fundera på byxor med vaddering. De allra flesta drabbas snabbt av en öm bakdel. När man kommit till det stadiet att man vill cykla mer men att sadeln får en att vilja avstå, då är det dags att investera i ett par "bibs". En vadderad cykelbyxa gör det betydligt skönare att sitta på sadeln och är, om man frågar inbitna cyklister, grundläggande i utrustningen.

Var köper jag vadderade cykelbyxor?

Cykelbyxor hittar du hos alla cykelhandlare. Hos oss på TCMcykel.se hittar du vadderade cykelbyxor i flera olika prisklasser från marknadsledande varumärken. Du köper dem snabbt och smidigt online på TCMcykel.se. Utforska hela kategorin Cykelbyxor

Tillagd i varukorgen