Giro

GIRO Agilis MIPS Vit/Silver

899 kr 999 kr
Se butikssaldo
Alltid fri frakt över 600:-
GIRO Agilis MIPS Vit/Silver Artikel nr: 8983

Agilis ™ MIPS® riktar sig till cyklister med behov av luftig design och något djupare täckning med en mängd olika prestandafunktioner för landsväg. Passformen är bekväm och säker tack vare det justerbara Roc Loc® 5.5 MIPS-systemet, som kombinerar passform- och positioneringsjusteringar samtidigt som den integreras med MIPS-tekniken för extra skydd vid sidopåverkan. Det yttre Hardbody ™ -skalet är gjutet av ett tufft polykarbonat med ett permanent EPS-skumfoder av In-Mold ™ -teknik för att förbättra hållbarhet och ventilation.

Roc Loc® 5.5
Roc Loc® 5.5 passningssystem sluter jämt runt huvudet och skapar god komfort. Både passform, spänning och lutning kan snabbt justeras med enhandsfattning.

MIPS® Multi-directional Impact Protection System
Hjälmen har integrerat MIPS - Multi-directional Impact Protection System - som skyddar hjärnan mot den rotation som uppstår vid en krasch. Rotationsvåldet mot hjärnan kan orsaka de mest allvarliga hjärnskadorna. Med MIPS kan ytterdel och innerdel glida relativt mot varandra, reducera rotationen och motverka skador på huvudet och hjärnan. Tester och studier visar att MIPS reducerar kraften avsevärt och minskar risken för en allvarlig hjärnskada.

Teknik
- Coolfit Anti-Microbial dämpning
- Lättviktsband med Slimline™ spänne
- Full-wrap In-Mold polycarbonate skal med EPS foder
- 32 Wind Tunnel™ vents with internal channeling

Hjälmen ska i regel bytas ut efter en yttre påverkan, såsom en cykelolycka.