SRAM

Sram GX Eagle AXS Upgrade Kit | Trådlös växelgrupp

5 355 kr 6 799 kr
I lager Leveranstid: 1-4 Vardagar
Butikssaldo
Butiken i Stockholm: Få kvar
Sram GX Eagle AXS Upgrade Kit | Trådlös växelgrupp Artikel nr: 13136

Sram GX Eagle AXS Upgrade Kit — Äntligen är det här!

Som vi har längtat efter en trådlös GX-grupp, och nu äntligen är den här! Alla som testat elektriska växlar håller förmodligen med om att detta är framtiden, och med AXS trådlösa design blir allting så mycket bättre. Enkel montering, minimalt underhåll och fantastisk känsla. Och nu till ett betydligt trevligare pris än tidigare!

Sram GX Eagle Bakväxel
Sram GX Eagle härstammar från samma grund som XX1 och X01 Eagle. Den är gjord för 12-delade drivlinor och går utmärkt att matcha med hela Sram:s 12-delade utbud av Eagle-kassetter. I de flesta fall går det även fint att köra denna växelgrupp tillsammans med en Shimano-, Sunrace- eller motsvarande 12-delad kassett.

Overload Clutch - bakväxeln som skyddar sig själv
Orolig för att du ska råka slå i din nya fina bakväxel i något? Tur då att den skyddar sig själv! Lösningen kallas Overload Clutch och fungerar som så att om det kommer ett yttre slag på bakväxeln så kopplar den omedelbart ur själva motorn så att den kan röra sig fritt och på så sätt fjädra för slaget för att motverka att något går sönder. Det innebär att den klarar stötar från exempelvis stenar, grenar, slag i marken vid vurpor etc betydligt bättre än många andra bakväxlar. Växeln fjädrar sedan omedelbart tillbaka till ursprungsläget och motorn kopplas på igen för att direkt vara reda för att byta till nästa växel.

AXS App
Med Srams AXS App i din mobiltelefon kan du anpassa växlarna precis så som du vill. Du kan exempelvis välja vilken knapp som ska göra vad, välja hur många växlingar som ska göras om du håller in en knapp, eller kolla batteristatusen. Riktigt smidigt och trevligt för oss som gillar att nörda ner oss! Men för den saken skulle inte sagt att du faktiskt behöver appen, det går precis lika bra utan. Installationen är enklare än någonsin och du är redo för att ut och cykla på nolltid!

Detta kit innehåller allt du behöver för att göra om din drivlina till trådlöst:
- SRAM GX Eagle AXS bakväxel
- SRAM GX AXS 12-speed Controller
- Batteri
- Sram GX AXS Battery Cover (batteriskydd)
- Laddare
- Mätverktyg för injustering av växeln (Chain Gap Tool)
- Multiverktyg ink. alla verktyg som behövs för montering  

Detaljer:
- Passar hela Srams utbud av 12-delade Eagle-drivlinor (både med 50 och 52 tänder på största kuggen).
- Passar i normalfallet även cyklar med motsvarande 12-delad kassett från Shimano, Sunrace m.fl.
- Enkel installation - slipp vajrar och sladdar!
- Komplett kit med allt du behöver för att bygga om din cykel till trådlösa växlar!


Recensioner och frågor
Lämna en recension eller ställ en fråga
Skicka
Kommentarer (1)
5 1
  • Skrivet av: Hans Olofsson

    Testat detta ca 5 veckor nu och förstår inte varför man köper mekaniskt när trådlösa inte är så mycket dyrare längre, och så enormt mycket enklare att mecka med. Ingen vajer som fransar sig eller sträcker sig och tål mer än den vanliga då den viker ihop sig självt, och jag kan justera den själv på knappen medan jag cyklar. Hade dock önskat man kunde ladda batteriet på plats, så man inte behövde ta ur det och sätta det i laddaren. I och för sig lämpligt om man inte har eluttag bredvid cykeln. AXS lär bli standard på massvis av nya cyklar framöver bara tillverkningen kommer ikapp!