Dragsele

Här hittar du dragsele till hund! Vi säljer kvalitetsprodukter från tillverkare som Non-Stop Dogwear, Dragråttan mfl. En bra dragsele passar förebygger skador och hjälper din hund att nå sin fulla potential. 
Filter
Filtrera: Återställ
13 produkter - 0 filter valda
Stäng Återställ Använd
Filtrera (0)

Inget är så viktigt som en dragsele

En bra dragseleEn passande dragsele hjälper din hund att undvika skador och får den att nå sin fulla potential! en dragsele som är bra tillverkad passar hundens anatomi och låter den andas och röra sig obehindrat. Dragpunkten är en nyckel, vissa former av drag kräver en låg dragpunkt, medans andra behöver en högre dragpunkt (som exempelvis cykel eller skidåkning). Det är viktigt att selen inte skaver, vilket betyder att inga hårda sömmar eller överlapp får finnas mot hundens kropp. Alla dragselar i vårt sortiment uppfyller dessa högt ställda krav.

Dragsele, passform för just din hundHundar skiljer sig från oss människor på så vis att dom inte springer för att komma i bättre form eller gå ner i vikt, en hund springer av ren kärlek och för att dom älskar det! Din hund kan inte välja sin sele själv, och detta ställer naturligtvis extra höga krav på dig som ägare när du väljer dragsele. En bra dragsele behöver inte nödvändigtvis sitta jättetight när du testar den hemma och hunden står stilla, men den ska sitta relativt tight när hunden drar i selen. Det är också viktigt att halsen är lagom stor så att selen inte glider över bogarna när hunden springer. Om selen sitter bra ska din hund inte reflektera över att den har en sele på sig utan bara vilja gå eller springa som vanligt.