Mountainbike 29 Tum

Hos TCM hittar du ett stort utbud av 29" Mountainbike. Vi jobbar endast med välkännda kvalitetstillverkare som Specialized, Cannondale, Merida, Lapierre och Corratec.

Oavsett om du letar efter din första moutainbike till Cykelvasan eller en fulldämpad XC-Cykel till lånloppscuppen kommer du att hitta det du söker hos oss. Självklart hittar du även billigare 29 tums mountainbikes som fungerar perfekt för att cykla till och från hockeyträningen eller skolan.

Filter
Filtrera: Återställ
182 produkter - 0 filter valda
Stäng Återställ Använd
Filtrera (0)

Mountainbike 29 Tum hos TCM

När du köper en moutainbike 29 tum finns en del saker att tänka på.

Det finns två olika typer av mountainbikes, framdämpade cyklar (även kallat hardtail) och heldämpade cyklar. För dig som bara behöver en cykel till motionsturer på helgen eller en cykel till ditt barn som ska cykla till och från skolan så passar en hardtail bra. En hardtail passar också perfekt för dig som vill köpa din första cykel för att testa Cykelvasan eller träna på grusvägar och fina stigar.

En fulldämpad mountainbike passar dig som ska dra igång med din cykelträning eller tävling på en lite mer seriös nivå. En fulldämpad cykel klarar av mer teknisk terräng och är mer komfortabel än den framdämpade cykeln.

Mountainbike 29 tum, skillnader mellan Hardtail och fulldämpatEn hardtail är generellt sett billigare än en fulldämpad cykel, och passar därmed bra som instegscykel för dig som vill ha en bra terrängcykel till en rimlig peng. En hardtail kan exempelvis användas för seriös träning på gusvägar och enkla stigar. En hardtail har inte samma servicebehov som en fulldämpad cykel, vilket kan vara lämpligt för dig som är ny inom cykelsporten. Självklart passar en Hardtail också perfekt för ditt barn som vill ha en cykel för att cykla i skogen med sina kompisar eller använda till och från skolan.

Den fulldämpade cykeln passar dig som har cyklat ett tag och vill växla upp ditt intresse till nästa nivå! Dessa cyklar är ofta dyrare än en hardtail och har ett större servicebehov. Men det som känns i plåboken kommer också tillbaks i form av cykelglädje och komfort. Den fulldämpade cykeln kan hantera betydligt mer teknisk terräng än en Hardtail och har samtidigt högre komfort.

Alla Moutainbikes