Filter
Sortera på:
0 produkter
Visar 1 - 60 av 0 produkter

Hundhalsband för alla typer av hundar

Hos oss hittar du hundhalsband till alla typer av hundar, stora som små! Vi har både fasta halsband, halvstryp och retrieverhalsband till hundar i olika storlekar. När du väljer halsband så bör du främst tänka på att välja rätt storlek. Ett hundhalsband ska sitta tillräckligt snävt för att hunden inte ska kunna krypa ur, men det ska heller inte sitta för hårt. Alla halsband är ställbara, även dom fasta halsbanden har några centimeters justermån. Ett bra sätt att testa så att ditt nya halsband sitter lagom hårt på hunden är att först säkerställa så att hunden inte kan backa ur. Sedan ber du hunden att sätta sig och känner därefter så att det går att få in två fingrar under halsbandet. Anledningen till att hunden behöver sitta när du gör detta är att halsen blir något större när hunden sitter än när den står.

Fasta hundhalsband

Ett fast hundhalsband innebär att halsbandet inte har någon strypfunktion. Dom fasta halsbanden har däremot alltid lite justermån så att du kan anpassa längden efter din hund hals, juseringsmöjligheten på dessa halsband är oftast några centimeter. Ett fast halsband passar egentligen alla typer av hundar, men är kanske särskilt lämpligt på mindre raser som inte är så starka.

Halvstryp

Hundhalsband med halvstrypsfunktion är en mycket uppskattad produkt av många hundägare, en av anledningarna är att dessa är mycket lätta att ta av och på hunden mellan promenaderna. Ett halvstryphalsband kan du enkelt trä av och på över hunden huvud. Därefter dras halsbandet åt om hunden drar i kopplet. Skillnaden mot ett helstryphalsband är att det finns en inre gräns för hur mycket halsbandet kan dras åt, därmed begränsas strypeffekten.

Retrieverhalsband eller helstryp

Helstryphalsband eller retrieverhalsband är ett sorts halsband med helstrypfunktion utan begränsning. Fördelen med dessa är att det enkelt går att ta på och av samt att det i vissa fall kan vara nödvändigt att använda. Dessa halsband är vanliga för exempelvis lydnadsträning och IPO. Om du ska använda ett av dessa halsband bör du som husse eller matte veta hur det ska användas, det finns annars risk för skador på hunden.

Tillagd i varukorgen