Köpvillkor/ integritet

Köpvillkor när du beställer varor från vår E-butik


Cookies- och integritetspolicy
Från alla besök som sker på tcmcykel.se webbplats samlar vi in information. Denna information använder vi till att förbättra din användarupplevelse, utvärdera individuella element och användningen av webbplatsen samt understödja marknadsföringen från tcmcykel.se. Här kan du läsa mer om vilken information vi samlar in, hur vi hanterar informationen, vem som har tillgång till den och hur du kan kontakta oss rörande frågor kring vår hantering av cookie och sekretesspolicy och din integritetspolicy. Tcmcykel.se samlar in information enligt befintlig lagstiftning. Om tcmcykel.se behandlar personuppgifter sker det enligt personuppgiftslagen. När du besöker tcmcykel.se detekterar vi automatiskt IP-adress och data när du flyttar mellan olika sidor och tjänster på webbplatsen. Vi vill att du ska få en enkel användarupplevelse, därför registrerar vi även dina aktiva handlingar som när du exempelvis loggar in eller väljer att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Vi använder oss exempelvis av analysverktyget Google Analytics för att samla in statistiken om användningen på Tcmcykel.se, detta med ambitionen av att göra din shoppingupplevelse ännu bättre.

På följande sätt samlar TCM in informationen om webbplatsens besökare:

- Genom att använda cookies

- Genom att webbplatsens användare själva tillhandahåller information (exempelvis din orderinformation vid ett köp)


Vad är en cookie?

En cookie är en liten textfil som lagras i din webbläsare när du besöker tcmcykel.se. En cookie lagras för att maximera webbplatsens funktioner i syfte att ge dig en så enkel och unik köpupplevelse som möjligt. Personlig information lagras inte i dina cookies.Nästan alla webbplatser använder cookies idag. Informationen i dina cookies skickas mellan din webbläsare och en webbserver, den inkluderar information som användarinställningar, inloggning och hur du använder webbplatsen. Cookies är nödvändiga för att man ska kunna tillhandahålla en viss tjänst på webbplatsen, då de lagras i din dator i syfte att hjälpa dig och bidra till bästa möjliga upplevelse. De bidrar även till att webbplatsen analyseras för att förbättra användarupplevelsen.


Hur du undviker cookies

Om du inte vill ta emot cookies från tcmcykel.se kan du antingen blockera alla cookies, radera befintliga eller ställa in datorn så att du får en varning innan cookies sparas. Vid ändring av dina cookieinställningar kan din användarupplevelse försämra din upplevelse på vår webbplats. Vi rekommenderar dig att läsa igenom vår cookiepolicy noga innan eventuella förändringar av dina cookieinställningar. Då det kan finnas funktionaliteter på tcmcykel.se som inte kommer att fungera för dig. Vill du ändra dina cookieinställningar gör du det i din webbläsares säkerhetsinställningar. Tillvägagångssättet kan variera beroende på vilken webbläsare du använder.


Hur tcmcykel.se använder cookies

Cookies hjälper oss att avgöra vilka som besöker vår webbplats, detta i sin tur gör att vi kan skapa en demografisk och kundanpassad statistik. Informationen ger oss möjligheten att anpassa och skapa visst innehåll och tjänster som matchar dina och andra kunders önskemål.


Cookies från tredje part

Tcmcykel.se arbetar med olika tjänster från tredje part som tar del av vår webbplats. Vissa av dessa tjänster tar del av våra cookies för att fylla en funktion mot våra användare. Du kan välja att blockera cookies från tredje part i din webbläsare.Exempelvis används en tredje part så som Google Analytics till att samla in statistik om hur länge du besöker oss. Vi samarbetar även med företag som hjälper oss att ta fram relevant online-marknadsföring mot våra besökare, exempel på de företag vi arbetar med idag är Facebook, Criteo och Nosto.


Funktionalitet

På tcmcykel.se använder vi tekniska cookies. Dessa krävs för hanteringen av funktionaliteten på olika delar av webbplatsen, dessa cookies lagras vid inloggning på tcmcykel.se för att hjälpa oss att minnas exempelvis innehållet i din varukorg till nästa gång du besöker oss.


Personlig information och skydd av persondata

Vi månar om din personliga information och delar inte med oss av den till tredje part. Med undantag för om du aktivt angett ditt samtycke till att vi får dela med oss av den. Den personliga informationen vi har om våra kunder är information vi de angett i samband med ett köp, deltagande i kundundersökning eller liknande. Den information som samlas in är namn, adresser, postnummer, mejladresser, kön, ålder och köphistorik. Om du deltagit i exempelvis en kundenkät har vi även sparat åsikter om olika ämnen. Vi följer lagstiftningen och förvarar all information på ett säkert och konfidentiellt sätt.


Välkommen att kontakta oss angående persondata

Om du önskar få tillgång till den information vi har om dig, är du välkommen att kontakta vår kundservice på info@tcmcykel.se. Detta gäller om du önskar ta bort eller uppdatera dina personuppgifter hos oss. Vi kan också hjälpa dig att rätta till eventuell felaktig data som registrerats hos oss.


Fraktkostnad

Fraktkostnaden räknas ut automatiskt när du gör din beställning i vår E-butik. Vi tillämpar subventionerade fraktkostnader. Vi har olika fraktkostnader som alla är baserade på transportörens taxa och är beroende på varans vikt och storlek. Den verkliga fraktkostnaden visas alltid sedan du valt fraktsätt i kassan.

Fraktsätt

Gällande paket med cykel större än 24" i så får du dessa hemkört till dörren. Du väljer själv i vår fraktmeny om du vill ha en standardfrakt eller betala lite extra för hemkörning på kvällstid. För mindre paket kan du välja mellan att få paketet skickat till ett ombud (ofta en lokal livsmedelsbutik el dyl) eller få paketet hemkört till dörren. Om du väljer hemkörning så kommer du att kontaktas av transportören i god tid för att hitta en tid som passar för mottagande av försändelsen.

Återköp och byte
Som konsument (privatperson) har du 14 dagars ångerrätt från det att du har tagit emot en vara vi har skickat till dig. Ångerrätten regleras i Distans- och hemförsäljningslagen (2005:59). Vid eventuell retur står köparen för fraktkostnaden (vår faktiska kostnad till transportbolaget) till sig och returfrakten till oss. Varan måste returneras oöppnad i originalförpackning, om något saknas eller är skadat så debiterar vi för detta. Det är viktigt att du bifogar en retursedel, denna skickar vi till dig efter att du kontaktat vår kundtjänst. Använd endast av oss anvisad fraktförare. Eventuell tvist avgörs av Allmänna reklamationsnämnden. Leverantörerna förbehåller sig rätten till ändringar i samband med produktutveckling. Vi reserverar oss för eventuella ändringar eller fel i produktbeskrivningen. Vid retur eller byte av en komplett cykel tillkommer utöver vår faktiska fraktkostnad för tur- och returfrakt en expeditionsavgift på 250sek. För återköp av reservdelar och tillbehör så debiteras expeditionsavgift på 115 kr. Kontakta alltid vår kundtjänst om du önskar utbyte eller återköp av en vara.

Garantier
Vi säljer alla produkter med ett års garanti och tre års reklamationsrätt enligt konsumentköplagen. Vissa produkter kan ha en förlängd produktgaranti, detta framgår då i produktbeskrivningen. Produktgarantin täcker endast ursprungliga fabrikationsfel dvs fel som har funnits redan från början. Produktgarantin gäller inte fel som uppstår vid eller efter egen förändring av varans funktion och utseende, såsom ombyggnation, uppgradering eller annan konfigurering av varan. Din faktura gäller som garantibevis.

Outlösta försändelser

Försändelser som ej lösts ut debiteras en expeditionsavgift om 200 kr för brev/postpaket eller 800 kr för hem-/företagspaket.

Priser

Alla priser anges inklusive svensk moms för närvarande 25 % (matmoms 12% Bokmoms 6%). Vi reserverar oss för ev.momshöjningar eller andra prisförändringar som vi inte kan råda över. Utöver detta tas förbehåll om prisändring inför ramen av prisföreskrifter gällande på leveranstidpunkten.

Åldersgräns

Du måste vara minst 18 år för att beställa från tcmcykel.se

Reklamationer

Enligt konsumentköplagen har du 3 års reklamationsrätt från det att du köpt produkten. Du måste göra din reklamation inom skälig tid efter att du upptäckt felet. Reklamation av varan innebär att du meddelar oss att du anser att det är fel på varan och anger på vilket sätt du anser den felaktig. För att enklast göra en reklamation kontaktar du oss via telefon eller e-post. Tänk på att tex en cykel behöver regelbundet underhåll och service för att fungera optimalt, Intrimning eller efterjustering av en komponent kan tex inte ses som en reklamation. Inom ca 1 vecka kommer du att erhålla en fraktetikett. Denna ska du använda för att skicka tillbaka produkten till oss. Observera att erhållande av returnummer är ej att likställa med godkänd reklamation. Varan ska ha kommit oss till handa inom 14 dagar från erhållande av fraktetikett och vara väl rengjord. Vid godkänd reklamation reparerar vi varan eller ersätter dig med en ny. Kan vi inte göra detta återbetalar vi dig på samma väg som du själv valde när du la din beställning.

Köp av cykel i E-butiken

Viss slutmontering behövs när du tar emot din nya cykel, även om monteringsgraden är enkel. Vi monterar först alla cyklar och justerar in dem så de är säkra och körklara. Efter det packas de ner i en cykelkartong. Då plockas framhjulet och pedalerna av, samt att styret vrids. D.v.s. när du packar upp din cykel behöver du själv sätta dit framhjulet, kontrollera att frambromsen inte tar emot. Vrida styret och dra åt bultarna, samt skruva dit pedalerna och dra åt dessa

Transportskada

Kontrollera direkt vid mottagandet av leveransen att inga varor saknas eller är skadade. Skulle varorna vara skadade eller saknade, gör en anmälan till  fraktförare eller utlämningsställe. Spara även kartong och emballage tills dess att reklamationen är hanterad och klar.

Reservation

Vi reserverar oss mot alla former av skrivfel såväl som felaktiga priser samt produktinformation. Vi reserverar oss också mot att lagersaldot inte stämmer med det angivna. Vi kan inte ta ansvar eller kompensera för de följder som kan uppkomma på grund av detta. Om du skulle beställa en vara som vi inte kan leverera sker givetvis omgående återbetalning av det fulla köpebeloppet till dig.

Finansiell status

Vi har kreditinstitutet Soliditets AA kreditrating, det innebär att företaget ses som ett stabilt och pålitligt företag.

Personuppgifter
Genomfört köp innebär att du godkänner våra köpvillkor och samtycker till att namn och personnummer registreras i vårt kundregister. Dina personuppgifter är skyddade och hanteras enligt bestämmelserna i Personuppgiftslagen (PUL).

Värt att veta
För dig som handlar cykel via vår E-butik så ska du veta att vi har lagt ner avsevärd tid på din cykel innan den skickas från oss. Vi har packat upp cykeln ur kartongen, monterat upp och finjusterat alla funktioner, dragit i vajrar och masserat hjulen besiktigar cykeln för att sedan plocka ner och emballera den igen, ner i kartongen och hem till dig. Bra att veta är också att samtliga av våra cykeltillverkare förbehåller sig rätten (således också vi) att ändra detaljer i specifikationen på cykeln. För mer info kan du läsa under rubriken "Om oss".

Force Majeure

I händelse av krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighetsbeslut, uteblivna leveranser från underleverantörer, tekniska problem, fördyrande omständigheter, samt därmed jämförbar händelse utanför vår kontroll vilken ej skäligen kunnat förutses och påverkar ingångna avtal och utfästelser från tcmcykel.se sida, som gör att tcmcykel.se ej kan hålla nämnda avtal/utfästelser, skall utgöra grund till att tcmcykel.se befrias från sina förpliktelser att fullgöra nämnda avtal.

Företagsuppgifter

TCM Tyresö Cykelmagasin ABIndustrivägen 6135 40 TyresöTelefon: 08-7988472 e-mail: info@tcmcykel.seOrgnr 556577-3545 Styrelsens säte: Tyresö-Stockholm





Köpvillkor i vår fysiska butik i Tyresö / Stockholm


Betalning
Förutom kontanter tar vi givetvis emot alla varianter av betal och kreditkort, även American Express och Diners Club. Hos oss på TCM betalar du inga avgifter vid kortköp. För dig som hellre vill dela upp betalningen samarbetar vi med Santander där du kan betala i din egen takt. Räntefri delbetalning upp till 24 månader.
Frågor om räntefri delbetalning hänvisar vi till Santander Consumer Bank på nummer 08-559 514 00.

Priser
Alla priser anges inklusive svensk moms för närvarande 25 % (matmoms 12% Bokmoms 6%). Vi reserverar oss för ev.momshöjningar eller andra prisförändringar som vi inte kan råda över. Utöver detta tas förbehåll om prisändring inför ramen av prisföreskrifter gällande på leveranstidpunkten. Alla priser som du hittar på vår hemsida gäller även när du handlar i butiken, vi reserverar oss dock mot att felaktiga priser kan av misstag publiceras.

Garantier
Vi säljer alla produkter med ett års garanti och tre års reklamationsrätt enligt konsumentköplagen. Vissa produkter kan ha en förlängd produktgaranti, detta framgår då i produktbeskrivningen. Produktgarantin täcker endast ursprungliga fabrikationsfel dvs fel som har funnits redan från början. Produktgarantin gäller inte fel som uppstår vid eller efter egen förändring av varans funktion och utseende, såsom ombyggnation, uppgradering eller annan konfigurering av varan. Din faktura gäller som garantibevis.

Beställning/Bokning

Om du vill beställa en produkt som vi inte har på lager eller boka en produkt som vi faktiskt har på lager för att gardera dig mot slutförsäljning så går det bra att göra i butiken. Vi tar då en handpenning som säkerhet för din order. Handpenningen motsvarar 20% av produktens pris.

Bytesrätt
Vi lämnar 30 dagars bytesrätt på alla våra produkter med undantag för kompletta cyklar, reavaror och beställningsvaror. För att kunna nyttja din bytesrätt måste produkten vara helt oanvänd och du ska kunna visa upp ditt inköpskvitto. Produkten ska ligga kvar i sin originalförpackning. som även den ska vara i samma skick som när du köpte varan.

Reklamationer
Enligt konsumentköplagen har du 3 års reklamationsrätt från det att du köpt produkten. Du måste göra din reklamation inom skälig tid efter att du upptäckt felet. Reklamation av varan innebär att du meddelar oss att du anser att det är fel på varan och anger på vilket sätt du anser den felaktig. För att enklast göra en reklamation kontaktar du oss i butiken. Tänk på att tex en cykel behöver regelbundet underhåll och service för att fungera optimalt, Intrimning av en komponent kan tex inte ses som en reklamation. Vid godkänd reklamation reparerar vi varan eller ersätter dig med en ny. Kan vi inte göra detta återbetalar vi dig på samma väg som du själv valde när du köpte din produkt.

Personuppgifter

Genomfört köp innebär att du godkänner våra köpvillkor och samtycker till att namn och personnummer registreras i vårt kundregister. Dina personuppgifter är skyddade och hanteras enligt bestämmelserna i Personuppgiftslagen (PUL).

Företagsuppgifter
TCM Tyresö Cykelmagasin AB
Industrivägen 6
135 40 Tyresö
Telefon: 08-7988472 e-mail: info@tcmcykel.se
Orgnr 556577-3545 Styrelsens säte: Tyresö-Stockholm

Värt att vetaFör dig som handlar cykel i vår butik. Alla våra cyklar levereras färdigmonterade och fin intrimmade av kompetent personal. Till alla cyklar ingår 2 st fria helservice samt fria efterjusteringar under de första 15 månaderna. Bra att veta är också att samtliga av våra cykeltillverkare förbehåller sig rätten (således också vi) att ändra detaljer i specifikationen på cykeln. För mer info kan du läsa under rubriken "Om oss".