Köpvillkor / Integritet


Köpvillkor när du beställer varor från vår webshop

Cookies- och integritetspolicy

Från alla besök som sker på tcmcykel.se webbplats samlar vi in information. Denna information använder vi till att förbättra din användarupplevelse, utvärdera individuella element och användningen av webbplatsen samt understödja marknadsföringen från tcmcykel.se. Här kan du läsa mer om vilken information vi samlar in, hur vi hanterar informationen, vem som har tillgång till den och hur du kan kontakta oss rörande frågor kring vår hantering av cookie och sekretesspolicy och din integritetspolicy. Tcmcykel.se samlar in information enligt befintlig lagstiftning. Om tcmcykel.se behandlar personuppgifter sker det enligt personuppgiftslagen. När du besöker tcmcykel.se detekterar vi automatiskt IP-adress och data när du flyttar mellan olika sidor och tjänster på webbplatsen. Vi vill att du ska få en enkel användarupplevelse, därför registrerar vi även dina aktiva handlingar som när du exempelvis loggar in eller väljer att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Vi använder oss exempelvis av analysverktyget Google Analytics för att samla in statistiken om användningen på Tcmcykel.se, detta med ambitionen av att göra din shoppingupplevelse ännu bättre.

På följande sätt samlar TCM in informationen om webbplatsens besökare:

- Genom att använda cookies

- Genom att webbplatsens användare själva tillhandahåller information (exempelvis din orderinformation vid ett köp)


Vad är en cookie?

En cookie är en liten textfil som lagras i din webbläsare när du besöker tcmcykel.se. En cookie lagras för att maximera webbplatsens funktioner i syfte att ge dig en så enkel och unik köpupplevelse som möjligt. Personlig information lagras inte i dina cookies.Nästan alla webbplatser använder cookies idag. Informationen i dina cookies skickas mellan din webbläsare och en webbserver, den inkluderar information som användarinställningar, inloggning och hur du använder webbplatsen. Cookies är nödvändiga för att man ska kunna tillhandahålla en viss tjänst på webbplatsen, då de lagras i din dator i syfte att hjälpa dig och bidra till bästa möjliga upplevelse. De bidrar även till att webbplatsen analyseras för att förbättra användarupplevelsen.


Hur du undviker cookies

Om du inte vill ta emot cookies från tcmcykel.se kan du antingen blockera alla cookies, radera befintliga eller ställa in datorn så att du får en varning innan cookies sparas. Vid ändring av dina cookieinställningar kan din användarupplevelse försämra din upplevelse på vår webbplats. Vi rekommenderar dig att läsa igenom vår cookiepolicy noga innan eventuella förändringar av dina cookieinställningar. Då det kan finnas funktionaliteter på tcmcykel.se som inte kommer att fungera för dig. Vill du ändra dina cookieinställningar gör du det i din webbläsares säkerhetsinställningar. Tillvägagångssättet kan variera beroende på vilken webbläsare du använder.


Hur tcmcykel.se använder cookies

Cookies hjälper oss att avgöra vilka som besöker vår webbplats, detta i sin tur gör att vi kan skapa en demografisk och kundanpassad statistik. Informationen ger oss möjligheten att anpassa och skapa visst innehåll och tjänster som matchar dina och andra kunders önskemål.


Cookies från tredje part

Tcmcykel.se arbetar med olika tjänster från tredje part som tar del av vår webbplats. Vissa av dessa tjänster tar del av våra cookies för att fylla en funktion mot våra användare. Du kan välja att blockera cookies från tredje part i din webbläsare. Exempelvis används en tredje part så som Google Analytics till att samla in statistik om hur länge du besöker oss. Vi samarbetar även med företag som hjälper oss att ta fram relevant online-marknadsföring mot våra besökare, exempel på de företag vi arbetar med idag är Facebook, Criteo och Nosto.


Funktionalitet

På tcmcykel.se använder vi tekniska cookies. Dessa krävs för hanteringen av funktionaliteten på olika delar av webbplatsen, dessa cookies lagras vid inloggning på tcmcykel.se för att hjälpa oss att minnas exempelvis innehållet i din varukorg till nästa gång du besöker oss.


Personlig information och skydd av persondata

Vi månar om din personliga information och delar inte med oss av den till tredje part. Med undantag för om du aktivt angett ditt samtycke till att vi får dela med oss av den. Den personliga informationen vi har om våra kunder är information vi de angett i samband med ett köp, deltagande i kundundersökning eller liknande. Den information som samlas in är namn, adresser, postnummer, mejladresser, kön, ålder och köphistorik. Om du deltagit i exempelvis en kundenkät har vi även sparat åsikter om olika ämnen. Vi följer lagstiftningen och förvarar all information på ett säkert och konfidentiellt sätt.


Välkommen att kontakta oss angående persondata

Om du önskar få tillgång till den information vi har om dig, är du välkommen att kontakta vår kundservice på info@tcmcykel.se. Detta gäller om du önskar ta bort eller uppdatera dina personuppgifter hos oss. Vi kan också hjälpa dig att rätta till eventuell felaktig data som registrerats hos oss.


_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _


Köpvillkor TCMcykel.se


Leverans och leveransalternativ

Vi levererar inom 1-5 helgfria vardagar från dagen köpet är utfört (avvikelse kan förekomma vid leveransmetoden hemleverans kväll, då gäller 2-7 helgfria vardagar) Alla leveranser från TCMcykel skickas med DHL Freight. Vi levererar till hela Sverige. Se våra olika leveransalternativ nedan:


- Ombudsleverans

Paketet levereras till ditt valda DHL Service Point. Alla köp över 600 kr skickas fraktfritt med ombudsleverans. Vid lägre summor tillkommer en fraktavgift på 69 kr. När paketet ankommit till din Service Point får du en avisering från DHL om att paketet finns att hämta ut.

- Hemleverans standard

Leveransalternativet gäller endast cyklar och cykelvagnar som är för stora för att leverera hos ombud. DHL kontaktar dig inför leveransen och du ges möjlighet att välja dag för leveransen. Om du föredrar att hämta leveransen själv ges även möjlighet att hämta paketet på terminal. Köp av cykel med hemleverans är alltid fraktfritt.


- Hemleverans kväll

Leveransalternativet gäller endast cyklar och cykelvagnar som är för stora att leverera hos ombud. Paketet levereras hem till dörren kvällstid, mellan 17-22. DHL kontaktar dig inför leveransen och du ges möjlighet att välja dag för leveransen. Avgift på 199 kr tillkommer.


- Bud (Stockholm)

Leveransalternativet gäller endast cyklar för kunder i Stockholmsområdet. Cykeln levereras färdigmonterad hem till dörren. Vår kundtjänst kontaktar dig för att boka in dag och tid för leveransen. Avgift på 299 kr tillkommer.


- Hämtas i butik

Du kan alltid välja att hämta din order i någon av våra butiker. Detta leveransalternativ är alltid helt kostnadsfritt. Även cyklar kan hämtas i butik - då levereras cykeln färdigmonterad.


Ej uthämtade paket

Om du inte hämtar ut ditt paket från ombudet (ombudsleverans) kommer det att skickas tillbaka till oss efter 14 dagar. För detta tar vi ut en avgift á 200 kr. Avgiften dras av på summan för köpet som återbetalas till dig. Om du ej bokar in din hemleverans/hämtar din leverans från terminal (gäller för cykel/cykelvagnar) inom 14 dagar tar vi ut en avgift á 800 kr.


Vad gäller om jag inte fått någon avisering?

Om du saknar orderbekräftelse, leveransbekräftelse och/eller avisering har dina kontaktuppgifter mest troligt blivit felaktigt angivna. Kontakta oss omgående om du misstänker att du angett felaktiga kontaktuppgifter så undviker vi gemensamt att leveransen uteblir. Vi kan alltid få fram ditt spårningsnummer i efterhand och hjälper dig gärna att ta fram det. Vänligen kontakta oss på order@tcmcykel.se.


Orderbekräftelse, leveransbesked och förseningar

Vid ett fullföljt köp skickar vi dig en orderbekräftelse per mail. Med orderbekräftelsen bekräftar vi att köpet är utfört och bindande för båda parter. Saknar du din orderbekräftelse kan den ha hamnat i skräpposten. Om inte ber vi dig kontakta oss omgående på order@tcmcykel.se för att få den skickad till dig på nytt. Vid eventuella förseningar eller andra problem med din order kommer vi att kontakta dig utan dröjsmål. Du har då rätt att häva köpet utan kostnad. Du har också rätt att få besked om nytt leveransdatum. Vid frågor om förseningar, kontakta order@tcmcykel.se. 


När din order går för plockning bokas en frakt och du får ett mail från Unifaun/Nshift om att paket är på väg. I mailet hittar du en spårningslänk som du kan använda för att spåra paketet väg.När din order slutligen lämnar vårt lager skickar vi en leveransbekräftelse ("Din order är påväg") per mail. Det är först när du mottagit detta mail du kan se aktivitet via spårningslänken.


Betalsätt

Hos tcmcykel.se går alla betalningar genom Svea Ekonomi. Vi erbjuder dessa betalsätt:


- Kortbetalningar

När du väljer att betala din order med kort betalar du med ditt betalkort i kassan. Debitering sker direkt vid köptillfället. Vi använder oss av 3D secure för att säkerställa en säker kortbetalning. Inga extra kostnader tillkommer.


- Direktbetalning från bank
Om du väljer betalmetoden Direkt från din bank använder vi tjänsten Trustly. Tjänsten är gratis och ingen registrering krävs. Du väljer vilket av dina bankkonton pengarna ska dras från. Inga extra kostnader tillkommer.


- Faktura
Om du väljer betalmetod Faktura betalar du i lugn och ro inom 14 dagar. Fakturan skickas till dig per mail från Svea Ekonomi. Om du inte mottagit din faktura inom 2-3 dagar från ditt köp så bör du kontakta oss på order@tcmcykel.se så skickar vi en nya faktura till dig.  Inga extra kostnader tillkommer.


- Delbetalning

På köp över 500 kr har du möjlighet att välja betalsättet Delbetalning. Välj mellan tolv, sex eller tre månaders räntefri avbetalning. Uppläggningsavgift och administrationsavgift tillkommer. Vid köp över 30 000 kr gäller 24 månaders avbetalning. Då med 9,95% årsränta.


- Konto 

Med betalsättet Konto väljer du vad vill betala varje månad. Därefter får du en avi med lägsta belopp att betala varje månad. Du väljer om du vill betala mer för att tidigare bli klar med din betalning. Administrationsavgift 29 kr, ränta 19,75%. 


Lägsta ordervärde hos tcmcykel.se är 1 kr.


Frakt
Vi har fri frakt på alla köp över 600 kr. För ordrar under 600 kr tillkommer en fraktavgift på 69 kr. Vi har även fri frakt på alla cyklar. Alla cyklar från 24” och uppåt levereras hem till dörren. Barncyklar under 24” skickas till ombud. Fri frakt av cykel gäller vid hemleverans dagtid. För hemleverans kvällstid tillkommer en kostnad på 199 kr. Inom Stockholm finns möjlighet att få cykeln budad hem till dörren färdigmonterad utan extra kostnad. Du kan alltid välja att hämta dina beställda varor i våra butiker i Tyresö och Söderhamn. Då givetvis helt utan fraktkostnad. Cykel som hämtas i butik levereras färdigmonterad.

Ångerrätt

Som konsument har du normalt 14 dagars ångerrätt men vi erbjuder 30 dagars ångerrätt. De 30 dagarna räknas från dagen du mottagit dina beställda produkter. För att nyttja ångerrätten behöver du kontakta oss innan ångerfristen på 30 dagar har gått ut. Inom 14 dagar från det att du meddelat oss om ditt beslut att nyttja ångerrätten ska du utan dröjsmål skicka tillbaka de varor du ångrar tillbaka till oss. För att nyttja din ångerrätt kontaktar du oss på retur@tcmcykel.se med ditt orderrnummer. Se vår rutiner för retur här nedan.


Alla produkter i vårt sortiment bortsett från livsmedel (så som bars, gels, frystorkad mat och drycker) omfattas av ångerrätten. Även produkter som du köpt till REA.priser och kampanjpriser omfattas av ångerrätten. För retur av cykel gäller andra tillvägagångssätt för att returnera, se avsnittet Ångerrätt cykel längre ned på sidan. 


Om du ångrar ditt köp innan vi skickat din order och vill avbryta den ber vi dig kontakta oss omgående. Kontakta oss då på telefonnummer 08-798 84 72 för snabbast hantering av ärendet, annars maila oss på order@tcmcykel.se. Om vi redan skickat din order behöver du följa instruktionerna för en vanlig retur, se nedan:

Såhär gör du för att ångra ditt köp.

- För att ångra ditt köp och göra en retur kontaktar du oss på mailadressen retur@tcmcykel.se. Skicka ett mail med ditt ordernummer. Vi återkommer därefter inom 24h (helgfria vardagar) med en fraktsedel och returblankett.

- Skriv ut fraktsedel och returblankett. Om du inte har möjlighet att skriva ut själv kan du uppge det i det mailet till retur@tcmcykel.se. Då skickar vi detta till dig per post.

- Fäst fraktsedeln på paketet och fyll i returblanketten och skicka med den i paketet. 

- Lämna sedan paketet hos närmsta DHL-ombud.

- När det returnerade paketet har landat hos oss återbetalar vi dig summan för de returnerade varorna.

- Vi tar ut en returavgift på 69 kr, detta drar vi av på summan som returneras

- Du återbetalas inom 2-5 arbetsdagar enligt samma betalmetod som användes vid köpet. Har du valt att betala med faktura kommer du att få en kreditfaktura från Svea Ekonomi på mail.


Ångerblankett från Konsumentverket

Hos konsumentverket hittar du ett standardformulär för utövande av ångerrätt vilket du också kan använda för att utöva din ångerrätt. Formuläret finns att Hämta här


Värdeminskning / returnerade varor med defekter

Köp som ångrats måste returneras komplett i originalförpackning, utan defekter och spår av överdriven användning. Det är helt okej att använda produkten för att undersöka dess egenskaper och funktioner, som att t.ex testa storleken på en hjälm, eller ett par skor inomhus. När artiklar returneras med skador, tydliga spår av användning eller med saknade delar kan en värdeminskning bli aktuell. Värdeminskningen står i relation till det skick den returnerade produkten och dess förpackning är i men vi förbehåller oss rätten att göra avdrag på returen upp till 100%. Vi kommer att kontakta dig och informera om detta innan ett beslut om avdrag tas.


Att returnera i butik

Du som kund hos oss på tcmcykel.se kan också välja att returnera dina köpta produkter i någon av våra butiker, då utan returavgift. Särskilda villkor gäller vid retur av cykel, se avsnittet Ångerrätt cykel här nedan. Välkommen in under våra öppettider.


Ångerrätt cykel

Vid ångrat köp av cykel gäller samma villkor för ångerrätt som för övriga produkter avseende tidsfrister, återbetalning och värdeminskning. Däremot gäller annan avgift och annat tillvägagångssätt eftersom godset måste hämtas av fraktbolaget och inte kan lämnas hos ett ombud. 


Cykeln kommer att hämtas med samma fraktmetod som den levererades. Fick du cykeln levererad i kartong ber vi dig också montera ned cykeln och emballera den väl i kartong innan den hämtas av fraktbolaget. När vi mottagit cykeln monterar vi upp den och kontrollerar skicket, därefter återbetalas du summan och debiteras en returavgift på 1500 kr. Du har alltid rätt att få din pengar tillbaka inom 14 dagar från att du meddelat oss att du vill nyttja din ångerrätt. Detta förutsatt att vi mottagit cykeln eller att du kan bevisa att cykeln är skickad. Vi förbehåller oss rätten att göra avdrag på returen upp till 100% om cykeln har skador, tydliga spår av överdriven användning eller saknar delar. Om du vill returnera cykeln i någon av våra butiker är avgiften istället 450 kr.


Kontakta oss på retur@tcmcykel.se och uppge ditt ordernummer för att få en fraktsedel för upphämtningen. Därefter behöver du kontakta DHL och boka in upphämtningen på en dag som passar. Vi ber dig att emballera cykeln på samma sätt som den var vid leveransen. 


Återbetalning vid ångerrätt

Alla betalningar och återbetalningar hos TCMcykel.se sker via Svea Ekonomi. Återbetalningen sker via samma metod som användes vid köpet. Har du betalat med faktura får du en kreditfaktura. Har du betalat med kort kommer pengarna föras tillbaka på samma kort. Har du valt direktbetalning från bankkonto förs pengarna tillbaka till samma konto.


Från att du meddelat oss om att du vill nyttja din ångerrätt har du rätt att få återbetalning inom 14 dagar. Detta förutsatt att vi mottagit dina returnerade varor alternativt att du kan uppvisa bevis på att produkten/erna är återsända.


Bytesrätt
Vi genomför inga byten online. För att byta storlek, färg eller produkt behöver du istället lägga en helt ny order på de produkter som du önskar. Gör en retur på de felaktiga produkterna enligt instruktionerna ovan och beställ sedan de produkter du vill ha som vanligt i vår webbshop.

Reklamationer
Enligt konsumentköplagen har du tre års reklamationsrätt från det att du köpt produkten. Du måste meddela oss om felet och göra din reklamation så snart som möjligt efter att du upptäckt felet, två månader räknas alltid som skälig tid. Reklamation av varan innebär att du meddelar oss att du anser att det är fel på varan och anger på vilket sätt du anser den felaktig. För att enklast göra en reklamation kontaktar du oss på order@tcmcykel.se. Uppge ordernummer och beskriv felet så detaljerat som möjligt. Skicka gärna bilder och/eller filmer som visar felet. Cyklar och cykeldelar behöver regelbundet underhåll och service för att fungera optimalt. Intrimning eller efterjustering av en komponent ses inte som en reklamation. Fel som uppstått till följd av felaktig slutmontering är heller inte skäliga och de täcks aldrig produktgaranti. Ifall vi bedömer att felet kan vara skäligt för reklamation tar vi in produkten för en kontroll. Vi förser dig med en fraktsedel. Observera att erhållande av en fraktsedel för kontroll av produkten ej är att likställa med godkänd reklamation. Vid godkänd reklamation reparerar vi varan eller ersätter dig med en ny. Kan vi inte göra detta återbetalar vi dig enligt samma betalningsmetod som du själv valde när du la din beställning. Har du ytterligare frågor om våra köpvillkor, kontakta order@tcmcykel.se


Återbetalning och omkostnader vid reklamationsrätt

Vid reklamationsärenden som landar i att du som kund ska återbetalas kommer återbetalningen ske enligt samma metod som användes för köpet. Har du betalat med faktura får du en kreditfaktura. Har du betalat med kort kommer pengarna föras tillbaka på det aktuella kortet. Har du valt direktbetalning från bankkonto förs pengarna tillbaka till samma konto. Från det att du fått besked från oss om godkänd reklamation med rätt till återbetalning kommer pengarna omgående återbetalas. Hur lång tid det tar innan pengarna kommer tillbaka beror på vald betalmetod, det tar 2-5 helgfria arbetsdagar i regel. Vid reklamation står vi för eventuella fraktkostnader.


Transportskador

TCMcykel ansvarar för varor som skadas eller kommer bort i leveransen. Fraktskador ska anmälas till oss på order@tcmcykel.se inom skälig tid och så snart felet borde ha upptäckts. För att underlätta ärendet ber vi dig dokumentera skadat gods och skicka dokumentation till oss. Vi ber dig också att vid mottagandet av ett misstänkt skadat gods kontrollera innehållet för att se om det finns några dolda skador. Vid skadeanmälan ber vi dig att maila in information och bilder på emballage och den skadade varan, gärna tagna ur olika vinklar. Hur vi ersätter dig för de skador som uppkommit kan variera från fall till fall men vår strävan är alltid att kunna ersätta dig omgående med en ny produkt.


Garantier
Vi säljer alla produkter med ett års garanti och tre års reklamationsrätt enligt konsumentköplagen. Vissa produkter kan ha en förlängd produktgaranti, detta framgår då i produktbeskrivningen. Produktgarantin täcker endast ursprungliga fabrikationsfel, det innebär fel som har funnits redan från början. Produktgarantin gäller inte fel som uppstår vid eller efter egen förändring av varans funktion och utseende, såsom ombyggnation, uppgradering eller annan konfigurering av varan. Vid köp av cykel ansvarar du själv för slutmonteringen, eventuella fel eller skador til följd felaktig slutmontering täcks aldrig av produktgaranti. Din följesedel/faktura gäller som garantibevis.


Tvister

Vid tvister som vi inte gemensamt kan lösa rekommenderar vi dig att kontakta Allmänna reklamationsnämnden, arn.se  eller Box 174, 101 23 Stockholm. Du kan även använda den onlineplattform för klagomål som finns tillgänglig på EU-kommissionens webbplats: ec.europa.eu/odr. För att läsa mer om vilka rättigheter du har som konsument rekommenderar vi dig att besöka Konsumentverkets hemsida www.konsumentverket.se och www.hallakonsument.se


Priser
Alla priser anges inklusive svensk moms för närvarande 25 % (samt matmoms 12% Bokmoms 6%).

Åldersgräns
Du måste vara minst 18 år för att beställa från TCMcykel.se

Köp av cykel online
Viss slutmontering behövs när du tar emot din nya cykel. Vi monterar först alla cyklar och justerar in dem så de är säkra och körklara. Efter det packas de ner i en cykelkartong. Då plockas framhjulet och pedalerna av och styret vrids. När du sedanpackar upp din cykel behöver du själv sätta dit framhjulet, kontrollera att frambromsen inte tar emot. Sätta och vrida styret på plats och dra åt bultarna, samt skruva dit pedalerna och dra åt dessa. På vår blogg hittar du samtliga instruktioner och tillhörande instruktionsfilmer för att utföra slutmonteringen. I kartongen medföljer instruktioner. Följ dessa noggrant och vid eventuella frågor kontakta oss på order@tcmcykel.se.


Finansiell status
Vi har kreditinstitutet Soliditets AA kreditrating, det innebär att företaget ses som ett stabilt och pålitligt företag.


Personuppgifter och godkännande av köpevillkor
Genomfört köp innebär att du godkänner våra köpvillkor och samtycker till att namn och personnummer registreras i vårt kundregister. Dina personuppgifter är skyddade och hanteras enligt bestämmelserna i Personuppgiftslagen (PUL).

Värt att veta för dig som köper en cykel online
För dig som köper en cykel hos oss på tcmcykel.se så ska du veta att vi har lagt ner avsevärd tid på din cykel innan den skickas från oss. Vi har packat upp cykeln ur kartongen, monterat upp och finjusterat alla funktioner, dragit i vajrar och masserat hjulen besiktigar cykeln för att sedan plocka ner och emballera den igen, ner i kartongen och hem till dig. Bra att veta är också att samtliga av våra cykeltillverkare förbehåller sig rätten (således också vi) att ändra detaljer i specifikationen på cykeln. För mer info kan du läsa under rubriken "Om oss".

Force Majeure
I händelse av krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighetsbeslut, uteblivna leveranser från underleverantörer, tekniska problem, fördyrande omständigheter, samt därmed jämförbar händelse utanför vår kontroll vilken ej skäligen kunnat förutses och påverkar ingångna avtal och utfästelser från tcmcykel.se sida, som gör att tcmcykel.se ej kan hålla nämnda avtal/utfästelser, skall utgöra grund till att tcmcykel.se befrias från sina förpliktelser att fullgöra nämnda avtal.

Företagsuppgifter
TCM Online Retail AB
Industrivägen 6 135 40 Tyresö
Telefon: 08-798 84 72
E-mail: order@tcmcykel.se
Orgnr 556577-3545
Styrelsens säte: Tyresö-Stockholm



Köpvillkor i vår fysiska butik i Tyresö / Stockholm


Betalning
Förutom kontanter tar vi givetvis emot alla varianter av betal och kreditkort, även American Express och Diners Club. Hos oss på TCM betalar du inga avgifter vid kortköp. För dig som hellre vill dela upp betalningen samarbetar vi med Svea Ekonomi där du kan betala i din egen takt. Räntefri delbetalning upp till 24 månader.

Priser
Alla priser anges inklusive svensk moms för närvarande 25 % (matmoms 12% Bokmoms 6%). Vi reserverar oss för ev.momshöjningar eller andra prisförändringar som vi inte kan råda över. Utöver detta tas förbehåll om prisändring inför ramen av prisföreskrifter gällande på leveranstidpunkten. Alla priser som du hittar på vår hemsida gäller även när du handlar i butiken.

Garantier
Vi säljer alla produkter med ett års garanti och tre års reklamationsrätt enligt konsumentköplagen. Vissa produkter kan ha en förlängd produktgaranti, detta framgår då i produktbeskrivningen. Produktgarantin täcker endast ursprungliga fabrikationsfel dvs fel som har funnits redan från början. Produktgarantin gäller inte fel som uppstår vid eller efter egen förändring av varans funktion och utseende, såsom ombyggnation, uppgradering eller annan konfigurering av varan. Din faktura gäller som garantibevis.

Beställning/Bokning

Om du vill beställa en produkt som vi inte har på lager eller boka en produkt som vi faktiskt har på lager för att gardera dig mot slutförsäljning så går det bra att göra i butiken. Vi tar då en handpenning som säkerhet för din order. Handpenningen motsvarar 20% av produktens pris.

Bytesrätt
Vi lämnar 30 dagars bytesrätt på alla våra produkter med undantag för kompletta cyklar, reavaror och beställningsvaror. För att kunna nyttja din bytesrätt måste produkten vara helt oanvänd och du ska kunna visa upp ditt inköpskvitto. Produkten ska ligga kvar i sin originalförpackning. som även den ska vara i samma skick som när du köpte varan.

Reklamationer
Enligt konsumentköplagen har du 3 års reklamationsrätt från det att du köpt produkten. Du måste göra din reklamation inom skälig tid efter att du upptäckt felet. Reklamation av varan innebär att du meddelar oss att du anser att det är fel på varan och anger på vilket sätt du anser den felaktig. För att enklast göra en reklamation kontaktar du oss i butiken. Tänk på att tex en cykel behöver regelbundet underhåll och service för att fungera optimalt, Intrimning av en komponent kan tex inte ses som en reklamation. Vid godkänd reklamation reparerar vi varan eller ersätter dig med en ny. Kan vi inte göra detta återbetalar vi dig på samma väg som du själv valde när du köpte din produkt.

Personuppgifter

Genomfört köp innebär att du godkänner våra köpvillkor och samtycker till att namn och personnummer registreras i vårt kundregister. Dina personuppgifter är skyddade och hanteras enligt bestämmelserna i Personuppgiftslagen (PUL).

Företagsuppgifter
TCM Online Retail AB
Industrivägen 6
135 40 Tyresö
Telefon: 08-7988472 e-mail: info@tcmcykel.se
Orgnr 556577-3545 Styrelsens säte: Tyresö-Stockholm

Värt att veta
För dig som handlar cykel i vår butik. Alla våra cyklar levereras färdigmonterade och fin intrimmade av kompetent personal. Till alla cyklar ingår 2 st fria helservice samt fria efterjusteringar under de första 15 månaderna. Bra att veta är också att samtliga av våra cykeltillverkare förbehåller sig rätten (således också vi) att ändra detaljer i specifikationen på cykeln. För mer info kan du läsa under rubriken "Om oss".