Köpvillkor / Integritet


Köpvillkor när du beställer varor från vår webshop

Cookies- och integritetspolicy

Från alla besök som sker på tcmcykel.se webbplats samlar vi in information. Denna information använder vi till att förbättra din användarupplevelse, utvärdera individuella element och användningen av webbplatsen samt understödja marknadsföringen från tcmcykel.se. Här kan du läsa mer om vilken information vi samlar in, hur vi hanterar informationen, vem som har tillgång till den och hur du kan kontakta oss rörande frågor kring vår hantering av cookie och sekretesspolicy och din integritetspolicy. Tcmcykel.se samlar in information enligt befintlig lagstiftning. Om tcmcykel.se behandlar personuppgifter sker det enligt personuppgiftslagen. När du besöker tcmcykel.se detekterar vi automatiskt IP-adress och data när du flyttar mellan olika sidor och tjänster på webbplatsen. Vi vill att du ska få en enkel användarupplevelse, därför registrerar vi även dina aktiva handlingar som när du exempelvis loggar in eller väljer att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Vi använder oss exempelvis av analysverktyget Google Analytics för att samla in statistiken om användningen på Tcmcykel.se, detta med ambitionen av att göra din shoppingupplevelse ännu bättre.

På följande sätt samlar TCM in informationen om webbplatsens besökare:

- Genom att använda cookies

- Genom att webbplatsens användare själva tillhandahåller information (exempelvis din orderinformation vid ett köp)


Vad är en cookie?

En cookie är en liten textfil som lagras i din webbläsare när du besöker tcmcykel.se. En cookie lagras för att maximera webbplatsens funktioner i syfte att ge dig en så enkel och unik köpupplevelse som möjligt. Personlig information lagras inte i dina cookies.Nästan alla webbplatser använder cookies idag. Informationen i dina cookies skickas mellan din webbläsare och en webbserver, den inkluderar information som användarinställningar, inloggning och hur du använder webbplatsen. Cookies är nödvändiga för att man ska kunna tillhandahålla en viss tjänst på webbplatsen, då de lagras i din dator i syfte att hjälpa dig och bidra till bästa möjliga upplevelse. De bidrar även till att webbplatsen analyseras för att förbättra användarupplevelsen.


Hur du undviker cookies

Om du inte vill ta emot cookies från tcmcykel.se kan du antingen blockera alla cookies, radera befintliga eller ställa in datorn så att du får en varning innan cookies sparas. Vid ändring av dina cookieinställningar kan din användarupplevelse försämra din upplevelse på vår webbplats. Vi rekommenderar dig att läsa igenom vår cookiepolicy noga innan eventuella förändringar av dina cookieinställningar. Då det kan finnas funktionaliteter på tcmcykel.se som inte kommer att fungera för dig. Vill du ändra dina cookieinställningar gör du det i din webbläsares säkerhetsinställningar. Tillvägagångssättet kan variera beroende på vilken webbläsare du använder.


Hur tcmcykel.se använder cookies

Cookies hjälper oss att avgöra vilka som besöker vår webbplats, detta i sin tur gör att vi kan skapa en demografisk och kundanpassad statistik. Informationen ger oss möjligheten att anpassa och skapa visst innehåll och tjänster som matchar dina och andra kunders önskemål.


Cookies från tredje part

Tcmcykel.se arbetar med olika tjänster från tredje part som tar del av vår webbplats. Vissa av dessa tjänster tar del av våra cookies för att fylla en funktion mot våra användare. Du kan välja att blockera cookies från tredje part i din webbläsare.Exempelvis används en tredje part så som Google Analytics till att samla in statistik om hur länge du besöker oss. Vi samarbetar även med företag som hjälper oss att ta fram relevant online-marknadsföring mot våra besökare, exempel på de företag vi arbetar med idag är Facebook, Criteo och Nosto.


Funktionalitet

På tcmcykel.se använder vi tekniska cookies. Dessa krävs för hanteringen av funktionaliteten på olika delar av webbplatsen, dessa cookies lagras vid inloggning på tcmcykel.se för att hjälpa oss att minnas exempelvis innehållet i din varukorg till nästa gång du besöker oss.


Personlig information och skydd av persondata

Vi månar om din personliga information och delar inte med oss av den till tredje part. Med undantag för om du aktivt angett ditt samtycke till att vi får dela med oss av den. Den personliga informationen vi har om våra kunder är information vi de angett i samband med ett köp, deltagande i kundundersökning eller liknande. Den information som samlas in är namn, adresser, postnummer, mejladresser, kön, ålder och köphistorik. Om du deltagit i exempelvis en kundenkät har vi även sparat åsikter om olika ämnen. Vi följer lagstiftningen och förvarar all information på ett säkert och konfidentiellt sätt.


Välkommen att kontakta oss angående persondata

Om du önskar få tillgång till den information vi har om dig, är du välkommen att kontakta vår kundservice på [email protected] Detta gäller om du önskar ta bort eller uppdatera dina personuppgifter hos oss. Vi kan också hjälpa dig att rätta till eventuell felaktig data som registrerats hos oss.



Leveranstid hos TCMcykel.se
Estimerad leveranstid är två till fem (helgfria) vardagar, om avvikelse skulle förekomma kommer du som kund att kontaktas av vår kundtjänst.

Frakt
Vi har fri frakt på alla köp över 600 kr. För ordrar under 600 kr tillkommer en fraktavgift på 69 kr. Vi har även fri frakt på alla cyklar. Alla cyklar från 24” och uppåt levereras hem till dörren. Barncyklar under 24” skickas till ombud. Fri frakt av cykel gäller vid hemleverans dagtid. För hemleverans kvällstid tillkommer en kostnad på 199 kr. Inom Stockholm finns möjlighet att få cykeln budad hem till dörren färdigmonterad utan extra kostnad. Du kan alltid välja att hämta dina beställda varor i våra butiker i Tyresö och Söderhamn. Då givetvis helt utan fraktkostnad. Cykel som hämtas i butik levereras färdigmonterad.

Ångerrätt och returer
Som kund hos TCMcykel.se har du 30 dagars ångerrätt från att du mottagit din order. Vi skickar inte med returfraktsedlar i paketen för att minska onödigt svinn. För att göra en retur behöver du därför kontakta oss på mailadressen [email protected] Maila ditt ordernummer och vi återkommer med fraktsedel och returblankett inom 24h (gäller helgfria vardagar). Varan måste returneras oöppnad i originalförpackning, om något saknas eller är skadat så debiterar vi för detta. Det är viktigt att du skickar med ifylld returblankett i paketet. Returblankett och fraktsedel får du genom att kontakta oss med ordernummer på [email protected] En returavgift på 69 kr kommer att dras av på summan som återbetalas till dig. Vid retur av cykel debiteras du 1500 kr i returavgift. Cykeln kommer att hämtas enligt samma fraktmetod som den levererades. Fick du cykeln levererad i kartong måste du således också montera ned cykeln och emballera den väl i kartong innan den kan hämtas av fraktbolaget. Retur i butik är alltid avgiftsfri.

Bytesrätt
Vi genomför inga byten online. För att byta storlek, färg eller produkt behöver du istället lägga en helt ny order på de produkter som du önskar. Gör en retur på de felaktiga produkterna enligt instruktionerna ovan och beställ sedan de produkter du vill ha som vanligt i vår webbshop.

Reklamationer
Enligt konsumentköplagen har du tre års reklamationsrätt från det att du köpt produkten. Du måste meddela oss om felet och göra din reklamation så snart som möjligt efter att du upptäckt felet, två månader räknas alltid som skälig tid. Reklamation av varan innebär att du meddelar oss att du anser att det är fel på varan och anger på vilket sätt du anser den felaktig. För att enklast göra en reklamation kontaktar du oss på [email protected] Uppge ordernummer och beskriv felet så detaljerat som möjligt. Skicka gärna bilder och/eller filmer som visar felet. Cyklar och cykeldelar behöver regelbundet underhåll och service för att fungera optimalt. Intrimning eller efterjustering av en komponent ses inte som en reklamation. Fel som uppstått till följd av felaktig slutmontering är heller inte skäliga och de täcks aldrig produktgaranti. Ifall vi bedömer att felet kan vara skäligt för reklamation tar vi in produkten för en kontroll. Vi förser dig med en fraktsedel. Observera att erhållande av en fraktsedel för kontroll av produkten ej är att likställa med godkänd reklamation. Vid godkänd reklamation reparerar vi varan eller ersätter dig med en ny. Kan vi inte göra detta återbetalar vi dig enligt samma betalningsmetod som du själv valde när du la din beställning. Har du ytterligare frågor om våra köpvillkor, kontakta [email protected]

Garantier
Vi säljer alla produkter med ett års garanti och tre års reklamationsrätt enligt konsumentköplagen. Vissa produkter kan ha en förlängd produktgaranti, detta framgår då i produktbeskrivningen. Produktgarantin täcker endast ursprungliga fabrikationsfel, det innebär fel som har funnits redan från början. Produktgarantin gäller inte fel som uppstår vid eller efter egen förändring av varans funktion och utseende, såsom ombyggnation, uppgradering eller annan konfigurering av varan. Vid köp av cykel ansvarar du själv för slutmonteringen, eventuella fel eller skador til följd felaktig slutmontering täcks aldrig av produktgaranti. Din följesedel/faktura gäller som garantibevis.

Outlösta försändelser
Försändelser som ej lösts ut debiteras en expeditionsavgift om 200 kr för brev/postpaket och 800 kr för hemleverans.

Priser
Alla priser anges inklusive svensk moms för närvarande 25 % (samt matmoms 12% Bokmoms 6%). Vi reserverar oss för eventuella momshöjningar eller andra prisförändringar som vi inte kan råda över. Utöver detta tas förbehåll om prisändring inför ramen av prisföreskrifter gällande på leveranstidpunkten.

Åldersgräns
Du måste vara minst 18 år för att beställa från TCMcykel.se

Köp av cykel online
Viss slutmontering behövs när du tar emot din nya cykel. Vi monterar först alla cyklar och justerar in dem så de är säkra och körklara. Efter det packas de ner i en cykelkartong. Då plockas framhjulet och pedalerna av och styret vrids. När du sedanpackar upp din cykel behöver du själv sätta dit framhjulet, kontrollera att frambromsen inte tar emot. Sätta och vrida styret på plats och dra åt bultarna, samt skruva dit pedalerna och dra åt dessa. I kartongen medföljer instruktioner. Följ dessa noggrant och vid eventuella frågor kontakta oss på [email protected]

Transportskada
Kontrollera direkt vid mottagandet av leveransen att inga varor saknas eller är skadade. Skulle varor eller emballage vara skadat eller saknas, gör en anmälan till fraktförare eller utlämningsställe omgående. Dokumentera gärna skadat emballage och/eller gods med bilder. Spara även kartong och emballage tills dess att reklamationen är hanterad och klar.

Reservationer
Vi reserverar oss för eventuella skriv- och tryckfel av såväl priser som produktinformation. Vi reserverar oss också för eventuella lagerfel såsom felaktiga lagersaldon i jämförelse med det angivna online. Vi kan inte kompensera för de följder som kan uppkomma på grund av detta. Om du skulle beställa en vara som vi inte kan leverera sker givetvis omgående återbetalning av det fulla köpebeloppet. Reservationen gäller även efter att vi skickat ut orderbekräftelse.

Finansiell status
Vi har kreditinstitutet Soliditets AA kreditrating, det innebär att företaget ses som ett stabilt och pålitligt företag.

Personuppgifter och godkännande av köpevillkor
Genomfört köp innebär att du godkänner våra köpvillkor och samtycker till att namn och personnummer registreras i vårt kundregister. Dina personuppgifter är skyddade och hanteras enligt bestämmelserna i Personuppgiftslagen (PUL).

Värt att veta för dig som köper en cykel online
För dig som köper en cykel hos oss på tcmcykel.se så ska du veta att vi har lagt ner avsevärd tid på din cykel innan den skickas från oss. Vi har packat upp cykeln ur kartongen, monterat upp och finjusterat alla funktioner, dragit i vajrar och masserat hjulen besiktigar cykeln för att sedan plocka ner och emballera den igen, ner i kartongen och hem till dig. Bra att veta är också att samtliga av våra cykeltillverkare förbehåller sig rätten (således också vi) att ändra detaljer i specifikationen på cykeln. För mer info kan du läsa under rubriken "Om oss".

Force Majeure
I händelse av krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighetsbeslut, uteblivna leveranser från underleverantörer, tekniska problem, fördyrande omständigheter, samt därmed jämförbar händelse utanför vår kontroll vilken ej skäligen kunnat förutses och påverkar ingångna avtal och utfästelser från tcmcykel.se sida, som gör att tcmcykel.se ej kan hålla nämnda avtal/utfästelser, skall utgöra grund till att tcmcykel.se befrias från sina förpliktelser att fullgöra nämnda avtal.

Företagsuppgifter
TCM Tyresö Cykelmagasin AB
Industrivägen 6 135 40 Tyresö
Telefon: 08-798 84 72
E-mail: [email protected]
Orgnr 556577-3545
Styrelsens säte: Tyresö-Stockholm



Köpvillkor i vår fysiska butik i Tyresö / Stockholm


Betalning
Förutom kontanter tar vi givetvis emot alla varianter av betal och kreditkort, även American Express och Diners Club. Hos oss på TCM betalar du inga avgifter vid kortköp. För dig som hellre vill dela upp betalningen samarbetar vi med Santander där du kan betala i din egen takt. Räntefri delbetalning upp till 24 månader.
Frågor om räntefri delbetalning hänvisar vi till Santander Consumer Bank på nummer 08-559 514 00.

Priser
Alla priser anges inklusive svensk moms för närvarande 25 % (matmoms 12% Bokmoms 6%). Vi reserverar oss för ev.momshöjningar eller andra prisförändringar som vi inte kan råda över. Utöver detta tas förbehåll om prisändring inför ramen av prisföreskrifter gällande på leveranstidpunkten. Alla priser som du hittar på vår hemsida gäller även när du handlar i butiken, vi reserverar oss dock mot att felaktiga priser kan av misstag publiceras.

Garantier
Vi säljer alla produkter med ett års garanti och tre års reklamationsrätt enligt konsumentköplagen. Vissa produkter kan ha en förlängd produktgaranti, detta framgår då i produktbeskrivningen. Produktgarantin täcker endast ursprungliga fabrikationsfel dvs fel som har funnits redan från början. Produktgarantin gäller inte fel som uppstår vid eller efter egen förändring av varans funktion och utseende, såsom ombyggnation, uppgradering eller annan konfigurering av varan. Din faktura gäller som garantibevis.

Beställning/Bokning

Om du vill beställa en produkt som vi inte har på lager eller boka en produkt som vi faktiskt har på lager för att gardera dig mot slutförsäljning så går det bra att göra i butiken. Vi tar då en handpenning som säkerhet för din order. Handpenningen motsvarar 20% av produktens pris.

Bytesrätt
Vi lämnar 30 dagars bytesrätt på alla våra produkter med undantag för kompletta cyklar, reavaror och beställningsvaror. För att kunna nyttja din bytesrätt måste produkten vara helt oanvänd och du ska kunna visa upp ditt inköpskvitto. Produkten ska ligga kvar i sin originalförpackning. som även den ska vara i samma skick som när du köpte varan.

Reklamationer
Enligt konsumentköplagen har du 3 års reklamationsrätt från det att du köpt produkten. Du måste göra din reklamation inom skälig tid efter att du upptäckt felet. Reklamation av varan innebär att du meddelar oss att du anser att det är fel på varan och anger på vilket sätt du anser den felaktig. För att enklast göra en reklamation kontaktar du oss i butiken. Tänk på att tex en cykel behöver regelbundet underhåll och service för att fungera optimalt, Intrimning av en komponent kan tex inte ses som en reklamation. Vid godkänd reklamation reparerar vi varan eller ersätter dig med en ny. Kan vi inte göra detta återbetalar vi dig på samma väg som du själv valde när du köpte din produkt.

Personuppgifter

Genomfört köp innebär att du godkänner våra köpvillkor och samtycker till att namn och personnummer registreras i vårt kundregister. Dina personuppgifter är skyddade och hanteras enligt bestämmelserna i Personuppgiftslagen (PUL).

Företagsuppgifter
TCM Tyresö Cykelmagasin AB
Industrivägen 6
135 40 Tyresö
Telefon: 08-7988472 e-mail: [email protected]
Orgnr 556577-3545 Styrelsens säte: Tyresö-Stockholm

Värt att veta
För dig som handlar cykel i vår butik. Alla våra cyklar levereras färdigmonterade och fin intrimmade av kompetent personal. Till alla cyklar ingår 2 st fria helservice samt fria efterjusteringar under de första 15 månaderna. Bra att veta är också att samtliga av våra cykeltillverkare förbehåller sig rätten (således också vi) att ändra detaljer i specifikationen på cykeln. För mer info kan du läsa under rubriken "Om oss".