Bakväxlar

Här hittar du ett brett utbud av bakväxlar från de två stora tillverkarna Sram och Shimano. Du kan enkelt använda vårt filter för att sortera fram den växel som du behöver. Vilken växel som passar ditt system beror på några olika faktorer, exempelvis hur många drev som finns i kassetten eller hur många tänder det största drevet bak har. Alla dessa egenskaper finns att sortera via filtret till vänster bredvid produktlistan. Där kan du även sortera ut den produktserie du är särskilt intresserad av.
Filter
Filtrera: Återställ
43 produkter - 0 filter valda
Stäng Återställ Använd
Filtrera (0)

Bakväxlar

På tcmcykel.se tillhandahåller vi ett stort sortiment av bakväxlar för alla typer av cyklar (mountainbike, racer, hybrid och cyclocross). När du ska välja bakväxel till din cykel så behöver du veta hur många drev som finns i kassetten och sedan välja en växel som är avsedd för samma antal.

Många frågar sig vad skiljer en budgetbakväxel mot en dyrare, svaret är självklart inte enkelspårigt. En bakväxel i det högre prisspannet är lättare, mer vridstyv och har bättre lagringar än en växel i det lägre spannet. Att en växel är vridstyv garanterar bra växlingsfunktion även under hög belastning, en växel som har hög vridstyvhet har ofta en Cage (växelarm) som är tillverkad i kolfiber i stället för aluminium.

Det är också viktigt att säkerställa att bakväxeln har tillräckligt lång Cage (växelarm) för att kunna hantera tandantalet på det största drevet i kassetten. För att säkerställa detta kan du använda vårt filter för att sortera på max antal tänder på kassetten.