Cykel 20 Tum

Cykel 20 tum: barn- och elcyklar

En 20-tummare är i regel en cykel för små cyklister som är mellan 108-130 cm långa. Storlekspannet kan variera mellan olika tillverkare och modeller. För många är en cykel på 20" den första "riktiga" cykeln, utan stödhjul, med växlar och handbroms.

I storleksklassen återfinns även några elcyklar. Det är smidiga stadscyklar som kan följa med på campingresan. Perfekta när utrymmet är knappt men lusten att upptäcka nya områden är stor! 


Här kan du sortera alla cyklar efter hjulstorlek

Filter
Filtrera: Återställ
41 produkter - 0 filter valda
Stäng Återställ Använd
Filtrera (0)

Cykel 20 Tum, den första riktiga cykeln!

En cykel 20 tum kan beskrivas som den första riktiga cykeln ditt barn kommer att ha. Dessa cyklar har sällan fotbroms, utan endast handbroms. 20" passar generellt sett barn med en längd mellan 108 - 123cm.

När det är dags för ditt barn att börja använda en 20" cykel är dom oftast redo att överge fotbromsen och stödhjulen. Många föräldrar är dock av uppfattningen att deras barn inte kan cykla utan fotbroms. Detta stämmer dock inte i dom flesta fall, barn i denna längd och ålder är i princip alltid redo för att endast använda handbroms, då deras motorik tillåter det. Dessutom är en handbroms betydligt säkrare än en fotbroms när barnen börjar röra sig i trafiken med cykeln. Handrörelsen som krävs för att bromsa en cykel är mindre än rörelsen med benen som en fotbroms kräver. Vidare är det bra att barnet i en tidig ålder lär sig använda handbroms, eftersom att kedjan kan hoppa av dreven, och därmed blir fotbromsen obrukbar.